Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spillekåte Briskeby

Briskebys Lise Karlsnes kunne nesten ikke vente med å hoppe opp på scenen i Drammen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO- DRAMMEN (Dagbladet): I kveld spiller Briskeby i Oslo, og i morgen drar bandet tilbake til Danmark for å gjøre ferdig sitt nye album «Tonight, Captain?».

Til høsten legger Briskeby ut på sin hittil mest omfattende turné. Den starter i Bø i Telemark 8. oktober, to dager etter at «Tonight, Captain?» er tilgjengelig for norske platekjøpere.

- Vi bestemte oss for platetittelen torsdag kveld, forteller Briskeby-vokalist Lise Karlsnes til Dagbladet backstage før gårsdagens konsert på Elvefestivalen i Drammen.

- Det er en litt sånn Henry Miller-inspirert tittel. Det er noe erotisk, farlig, stort og svevende over «Tonight, Captain?». En albumtittel må være litt pirrende, mener Lise.

Hardt skjema

Det går virkelig unna for Briskeby for tida. Selv om det tok bandet en time og ti minutter å ta seg fra Oslo til Drammen i fredagsrushet i går, tok det bare tre minutter fra de steg ut av bussen til de sto på scenen og sjekket lyd. Og ikke nok med det: Tidlig i går morges kom bandet hjem fra Danmark og miksingen av «Tonight, Captain?», og i morgen bærer det tilbake til for en aller siste albumfinish.

Å spille et par konserter innimellom slagene er likevel bare stas for bandet som har solgt nærmere 120000 eksemplarer av debutalbumet «Jeans For Onassis».

I kveld venter det Kalas på Youngstorget i Oslo, den første konserten i hovedstaden siden november 2001.

- Dette er som en lang generalprøve foran høstens hardkjør, mener Lise Karlsnes og viser til at stort sett hele oktober og november kommer til å gå med til bandets mest omfattende turné til nå.

Mer gitartrøkk

- Nå som vi har med oss en ekstra gitarist i stedet for keyboardist, må vi spille de gamle låtene annerledes. Vi har alltid vært mer rocka på konsert enn på plate, og konsertene vi har gjort i Norge i sommer, viser at det er liv i gamle glør. Og de nye sitter veldig godt, vi har opplevd allsang på refrenger folk aldri har hørt før, skryter gitarist og låtskriver Bjørn «Bulle» Bergene. Den innleide ekstragitaristen Ola Fløttum har til vanlig tilhold hos de spellemannprisvinnende instrumentalrockerne Salvatore og hos melankolidyrkerne The White Birch.

- Det var faktisk av Ola vi leide vårt første øvingslokale i Oslo, i 1996, før Lise ble med, forteller trommis Claus Larsen.

- Ja, Ola var en beryktet øvingslokalehallik som importerte lokaler fra Latvia, tøyser bassist Bård Helgeland.

Praktelever

- Briskeby var praktelever. De ødela ikke utstyr og slik, mimrer Ola Fløttum, som hadde konkludert med at han skulle ta seg en «vanlig jobb» for å sikre inntektene da telefonen fra Briskeby kom tidligere i sommer.