NY PORTMAN: Natalie Portman spiller en uvant rolle som traumatisert og forfyllet popstjerne i «Vox Lux». Vis mer

NATALIE PORTMAN

Spiller alkoholisert popstjerne: - En drøm for meg

Natalie Portman (37) synger Sia-låter og skjeller ut servitører og familiemedlemmer i rollen som den traumatiserte sangeren Celeste.

VENEZIA: Skuespiller Natalie Portman (37) tror hun har blitt spesielt opptatt av vold og terror fordi hun har bakgrunn fra Israel.

- Jeg tror jeg er interessert i spørsmål om vold, i konsekvensene det har for mennesker å oppleve vold, fordi jeg er fra et sted der folk har levd med trusselen om vold hengende over seg så lenge, sier hun.

- Dessverre gjelder det etter hvert så mange. I USA er det nå en slags borgerkrig. Med alle de skoleskytingene kan man bare tenke seg hva foreldre må tenke når de setter av barna utenfor skolen. Små voldshandlinger kan få massive konsekvenser for store grupper mennesker.

Spiller traumatisert popstjerne

Portman gjester filmfestivalen i Venezia med filmen «Vox Lux», der hun spiller den alkoholiserte popstjernen Celeste. Celeste overlevde en skoleskyting som tenåring, og det var en sang hun sang under en minneseremoni som gjorde henne til stjerne.

NY SIDE: Rollen som den traumatiserte og tungt drikkende popstjernen er annerledes enn mange av Portmans tidligere roller. Foto: Stella Pictures
NY SIDE: Rollen som den traumatiserte og tungt drikkende popstjernen er annerledes enn mange av Portmans tidligere roller. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Dette er ikke egentlig en film med et budskap, men den gjenspeiler samfunnet, og det at både volden og popkulturen lager et show, sier Portman.

Skrevet av norsk-amerikansk par

Filmen er regissert av skuespiller og filmskaper Brady Corbet, og skrevet av Corbet sammen med hans norske regissørkone, Mona Fastvold. Corbet selv mener filmen handler om det 21. århundrets oppvisninger av ondskap, og hvordan vold og showbusiness er lenket sammen.

Filmen viser fram en dekadent, dansende versjon av Portman, som, i tillegg til å drikke og skjelle ut familiemedlemmer og gi på med drugs, synger sanger laget spesielt for filmen av popstjernen Sia.

- Å spille en popstjerne var en drøm for meg, og å få synge Sias musikk var vidunderlig, sier Portman.

Ektemannen koreograferte

I tillegg til at Portman også har produsert filmen, er det ektemannen hennes, Benjamin Millepied, som har koreografert dansingen hennes i filmen.

- Så vi kunne øve hjemme, noe som var spesielt hyggelig, sier Portman.