Filmfestivalen i Cannes

Spiller Elton John: - En av de beste dagene i livet mitt

Skuespiller Taron Egerton (29) tok til tårene.

EMOSJONELT: Både Elton John og hovedrolleinnehaver Taron Edgerton tok til tårene under visningen av “Rocketman” under filmfestivalen i Cannes. Vis mer

CANNES (Dagbladet):- Det var en av de beste dagene i livet mitt, sier skuespiller Taron Egerton. Det er Egertons første møte med pressen etter verdenspremieren her i Cannes på «Rocketman», filmen om Elton John, der han både gråt sine salte tårer og opptrådte etterpå sammen med artisten selv.

- Jeg ble visst litt emosjonell, medgir Egerton.

SANG SAMMEN: Elton John og Taron Egerton sang duett etter premieren på «Rocketman» i Cannes. Foto: Arthor Mola / Invision /Scanpix
SANG SAMMEN: Elton John og Taron Egerton sang duett etter premieren på «Rocketman» i Cannes. Foto: Arthor Mola / Invision /Scanpix Vis mer

- Det er ikke en typisk, biografisk film, og vi går ikke gjennom sangene i kronologisk rekkefølge. Vi tar oss friheter med sannheten. Da er det fint at mottakelsen har vært så vidunderlig.

Globalt fenomen

Mens publikum jublet, har kritikerne vært mer delt om «Rocketman», som illustrerer de klassiske Elton John-låtene med drømmende musikalscener.

- Grunnen til at filmen er slik er at Elton er like mye en idé som et menneske, sier Egerton.

KANSKJE BOND: Richard Madden, kjent fra «Game of Thrones», kan bli den neste James Bond. Foto: Julien Reynauld / ALP / Scanpix
KANSKJE BOND: Richard Madden, kjent fra «Game of Thrones», kan bli den neste James Bond. Foto: Julien Reynauld / ALP / Scanpix Vis mer

- Han er et globalt fenomen som mange mennesker føler eierskap til. Vi forbinder disse sangene med store øyeblikk i livet vårt, og det er grunnen til at folk har investert så mye i ham. Det er litt overveldende hvor enormt det hele er. Jeg hadde det privilegium å få tilbringe mye tid med ham, og han forteller deg virkelig alt. I filmen blir sangene brukt for illustrere forskjellige faser og sinnstilstander i Elton Johns liv.

En av låtene som får stor plass er «I’m Still Standing».

- Vi tar teksten og tilpasser den til historien, sier Egerton.

- For oss handler den om en prosess om å helbredes og å bli glad i seg selv. Det er en mann som har funnet lykken, og en viss avklaring.

Valgte Elton-sang

Han valgte selv å bruke teksten til «Your Song» da han skulle på audition for å komme inn på skuespillerutdanningen.

- Nå kommer jeg til å begynne å gråte igjen, sier Egerton, og får en blank hinne over øynene.

- Så mange av disse sangene er skrevet som fortellinger. Du kan ta vekk musikken og de fungerer likevel som historier eller taler. Det er en sang du virkelig kan framføre.

Elton John er selv blant filmens produsenter, og Egerton har i stor grad basert rollen på lange samtaler med hovedpersonen. Filmen legger ikke noe imellom i beskrivelsene av artistens avhengighet av alkohol og ymse narkotika.

- Film en er en feiring av ham, men prøver ikke å framstille ham som feilfri eller perfekt. Han er fremdeles et menneske. Og hva angår Elton, så er det ikke mye som får ham til å rødme. Han er tar det med ro at vi forteller historien på den måten.

Kanskje James Bond

Richard Madden, kjent fra «Game of Thrones» og «Bodyguard», spiller John Reid, som Elton John var så forelsket i. Men forholdet hardnet, og i filmen framstår Reid som en som pisker Elton til å presse seg stadig hardere.

- Men slik vi spiller det er han ingen machiavellisk figur, sier Egerton.

- De er bare to mennesker som forelsker seg, og så utvikler det seg i en veldig gal retning.

- Han tjener en hensikt, sier Madden.

- Han sparker i gang et øyeblikk i Eltons liv. Han var kjent for å være sjarmerende og karismatisk.

Selv skal Madden være en av de siste kandidatene til å bli ny James Bond etter Daniel Craig.

- Det er veldig smigrende å være en del av den diskusjonen i det hele tatt, sier han. - Men det er bare prat, og neste uke vil de sikkert spekulere i noen andre navn.