Spiller fletta av deg

Devil Dolls Tour byr på jenterock fra Sverige, Finland og Norge. Turneen er fylt med steinharde gitarriff, fuzzy fres og ikke så reint lite sjarm og humor.

Skandinavias første jenterock-festival, Devil Dolls Festival, gikk av stabelen i Oslo i november 2000. De tre dagene med konserter var stappfulle av skue- og hørelystne. Kort sagt ble festivalen en kjempesuksess og derfor arrangerer ildsjelene Ragna Nordenborg og Cecilie Asker, begge to fra bandet The Launderettes, oppfølgeren Devil Dolls Tour.

Turneen starter i Oslo og går deretter til Sverige og Finland. Fire band er med: Thee Ultra Bimboos (F), The Launderettes (N), Branded Women (F) og Voladoras (S).

Voladoras fra Sverige er de eneste som ikke var med på festivalen og det blir spennende å se hva de leverer. Norske The Launderettes er blant annet å finne på samleplater som «Riot on the Rocks», «A fistfull of Rock`n`roll Vol.7» og «Stiff Nipples Vol.2».

Finske Thee Ultra Bimbos har spilt sammen siden 1994 og 60-tallsinspirasjonen er soleklar. Det gode ryktet de har som liveband er absolutt velfortjent. Branded Women, som gjorde en uforglemmelig smådyster konsert på Last Train under festivalen, er også med.

I et intervju med Dagbladet før Devil Dolls festivalen sa Ragna Nordenborg: «Sjangermessig er det jo ikke noe som kan kalles jenterock. Vi vil ta tak i ordet og gjøre det til noe bra. Og håpe at det forsvinner».

Spark rompe, jenter!

Les intervju med Nordenborg og Asker på dagbladet.no, eller mer om Devil Dolls Tour, Devil Dolls Festival, Thee Ultra Bimbos og Branded Women.