Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spiller for frihet

To dager på rad stiller kjente artister gratis opp på Amnesty-konserten i Oslo, for at du skal engasjere deg i mer enn deg selv.

- Hverdagen vår i Amnesty er preget av alvorlige og fæle ting, derfor synes vi det er fint å gi folk en hyggelig opplevelse også, forteller Petter Eide, generalsekretær i Amnesty International Norge.

To dager i strekk er det neste uke duket for Amnesty Festival på Blå i Oslo.

Kjente navn som Amulet, WE, Come Shine, Claudia Scott og Jim Stärk stiller alle opp for anledningen.

- Det er en ære å bli spurt, sier Einar Stokke, vokalist og gitarist i Jim Stärk.

- Jeg kan ikke tenke meg at det er noen som ikke støtter Amnesty. Jeg tror at de fleste finner deres arbeid udiskutabelt bra, fortsetter Claudia Scott.

Stor pågang

Pågangen av artister som vil være med er enorm.

Hvert år må Amnesty takke nei til kjente artister som ønsker å stille opp gratis.

- Vi er så heldige at vi har et luksusproblem. Jeg tror årsaken til at så mange artister ønsker å stille opp, er at de som kunstnere skjønner bedre enn noen andre hvor viktig frihet er, sier Petter Eide.

Viktig sak

- Vi er for friheten til å uttrykke seg. Og ikke minst friheten til å spille høyt, og rope ut det man har på hjertet, sier Thomas Feldberg, vokalist i rockebandet WE.

- Det samme gjelder friheten til å synge hva man vil, legger Einar Stokke til.

Underholdning i sentrum

Arrangørene har lagt stor vekt på at arrangementet skal ha høyt preg av underholdning, og har dermed dempet den politiske parolebiten.

- Vi ønsker å formidle et budskap, og et verdisyn, samtidig som vi ønsker å avdramatisere litt av den høytideligheten som folk ofte forbinder med slike organisasjoner, sier Petter Eide.

ENGASJERTE MUSIKERE: Thomas Feldberg fra WE, Claudia Scott, Einar Stokke fra Jim Stärk og Petter Eide fra Amnesty International Norge ønsker å gi folk en hyggelig opplevelse til ettertanke.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media