- Spiller gjerne sex-symbol

PARIS (Dagbladet): Cameron Diaz, aktuell som yndige Kimmy i «Min beste venns bryllup» med Julia Roberts og langt mer farlige Celine i «A Life Less Ordinary» av Danny Boyle, har absolutt ikke noe imot å spille sex-symbol.

- Jeg sier ikke nei til roller med sex, hvis det er en del av storyen og hvis scenene er ærlige og ekte. Hvis jeg ikke følte meg vel med det, ville jeg ikke gjøre det.

Yndig

Den tidligere Elite-modellen er yndig i intervjuet med Dagbladet i Paris. Håret er trukket stramt tilbake i en bitte liten hestehale, noe småfett. Hun smiler pent og innbydende, og ler ofte en litt rå latter.

- Jeg elsker romantikk, sier Cameron Diaz. Derfor likte hun begge de siste filmene sine. Hun slo igjennom med «The Mask». Hun likte særlig godt å bli regissert av Danny Boyle fra suksessfilmen «Trainspotting», i «A Life Less Ordinary».

- Han er så med og spiller sammen med deg. Du bli veldig involvert. Han har en humor jeg liker, med mye ironi. Den er veldig britisk. Jeg skulle gjerne jobbe i Storbritannia en dag. Celine, som hun spiller i filmen, er typisk amerikansk. Selv er Cameron av kubansk opprinnelse. Faren er tredje generasjon.

Kubansk

- Jeg synes ikke noen egentlig er typisk amerikanske, sier Cameron, som vedgår å ha kubansk følsomhet, stolthet og en sterk familiefølelse. Hun er den eneste artistiske i familien. Det begynte med «The Mask» etter en bra karriere som modell.

- «The Mask» var så spennende. Det var da jeg følte hva jeg ville gjøre. Friheten til å spille er ganske åpen.

- Liker du komedie, siden du nå har spilt inn flere?

- Siden jeg er med i dem, ja. Jeg likte særlig den britiske humoren. Selv har jeg alltid et muntert blikk på livet.

- Råtne arabere

Da Dagbladet møtte Cameron Diaz i Paris var hun like yndig og vakker som bildene viser, men hun burde kanskje ikke gi så mange intervjuer. Da sier hun litt mye. For eksempel om arabere.

Cameron Diaz har en gang vært i Marokko. Der likte barna å dra i håret hennes, forteller hun.

- Men i Paris ble jeg hele tida stoppet av voksne arabere, sier hun til det engelske bladet Premiere.

- De dyttet meg og veltet meg på gulvet. De er råtne. Du må alltid være på vakt i metroen i Paris. Det ville ikke gjøre meg noe hvis den typen mennesker falt på skinnene, sier Cameron.
Hun har for øvrig ikke vært interessert i hva som skjedde med verden siden attentatet i Oklahoma City, men lever vel med Matt Dillon i Los Angeles.

Frisk vind

I «A Life Less Ordinary» spiller hun mot engelske Ewan McGregor, gjenganger i alle Boyles filmer.

- Han er en av de hyggeligste personene jeg har møtt. En frisk vind, ærlig, varm og kjærlig. Han er en stor skuespiller. Alt er så naturlig for ham. Selv er jeg i en læreprosess og lærer mer for hver film, sier Cameron Diaz som skal over i det mørke og kriminelle i «Very Bad Things» av Peter Berg. Før det skal hun neppe ut å ta metroen i Paris. Hun er ikke så glad i å reise utenfor California og elsker Los Angeles. Der føler hun seg fri til å leve sitt eget liv. Nå som stigende stjerne.

- Hun gikk inn i rollen som Celine, sier Danny Boyle. Cameron Diaz var Celine. Som hun før det var Kimmy i «Min beste venns bryllup», med den største selvfølgelighet. Hun vant til og med prinsen. Og det blir neppe siste gang.

I FRANKRIKE