Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spiller i Danmark i kveld

Madonna tredobler innbyggertallet i Horsens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HORSENS (Dagbladet): «I\'m Liiike aa Viiirgin», gauler en jente i rosa cowboyhatt mens hun løper mot venninnegjengen sin. De fniser, strekker armene ut og omfavner henne i en sky av rosa tyll. Fra vinduet over gata pumpes det ut en tranceversjon av Madonnas «Hung Up», og et par meter unna står en ung jente og pusher reagensglass med Tyrkisk Pepper på forbipasserende.

De er på fest og de er på jobb, men ingen av dem ser helt konsentrerte ut. For hvordan kan de det når Madonna er i byen?

Utsolgt

I kveld stopper Madonnas «Confessions»-turné i den lille byen Horsens utenfor Århus. Det er popdronningens eneste konsert i Skandinavia, og da de 85 000 billettene ble lagt ut for salg i april, ble de solgt ut i løpet av to og en halv time.

Nå er befolkningstallet i den lille byen tredoblet, 4500 mennesker jobber frivillig med å selge øl, kandiserte epler og kålpølser, mens resten er opptatt med å teste ut Madonna-ølet som er spesialbrygget for anledningen. Og i følge Horsens Folkeblad er irskinspirerte «Madonna Open Air Ale», med sin rubinrøde farve, noe helt for seg selv.

Overlykkelig

Det er ikke bare Horsens som har Madonna-feber. De fleste danske aviser har viet hele kulturseksjonen til popstjernestoff.

Jyllands-Posten skriver om Madonnas musikk, klær, filmer, nakenhet og menn over hele åtte sider, men er mest opptatt av at hun har sluttet å smile på konsert.

SPILLER I DANMARK: Madonna spiller i Horsens i Danmark i kveld. Foto: SCANPIX
SPILLER I DANMARK: Madonna spiller i Horsens i Danmark i kveld. Foto: SCANPIX Vis mer

Avisa B.T fikk riktignok bare fem sider til rådighet, men har på sin side fulgt Madonna med argusøyne siden hun satt sine bein på dansk jord. Journalist Frodi Holm Knudsen er euforisk over å bo på samme hotell som 48-åringen: «Tidenes aller største popstjerne er på vei og skulle bo på mitt hotell. Hvor heldig kan man bli?».

Madonna-seminar

Men ingen Madonna-konsert uten skandaler. At hun har hisset på seg paven fordi hun lar seg korsfeste under konserten bryr danskene seg ikke om. De lar seg da ikke sjokkere så lett.

At det danske folketingets kulturutvalg har valgt å legge sitt årlige seminar til Horsens i helga, og at Madonna-konserten står på seminarprogrammet, har derimot satt sinnene i kok. Er nå Madonna virkelig noe å bruke skattepengene på?