Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spiller inn gigantisk «Snømannen»-scene - men statistene får ingen informasjon på forhånd

- Fikk bare beskjed om å kle meg godt.

UFOREBEREDT: Harald Lundstein er an av over 300 statister som skal spille inn en scene til «Snømannen» i Rådhuset denne helga. Men Lundstein har fått vite lite om akkurat hva han skal gjøre. Foto: Privat
UFOREBEREDT: Harald Lundstein er an av over 300 statister som skal spille inn en scene til «Snømannen» i Rådhuset denne helga. Men Lundstein har fått vite lite om akkurat hva han skal gjøre. Foto: Privat Vis mer

(Dagbladet): Denne helga spilles en av de mest omfattende scenene til «Snømannen» inn i og rundt Rådhuset i Oslo.

Over 300 statister er hentet inn til innspillinga ifølge annonser fra castingbyrået Camilla Casting, blant annet for å spille servitører, sikkerhetsvakter, fotografer og journalister til en festscene.

I tillegg var flere politibiler og politihester i bruk da regissør Tomas Alfredson gjorde flere opptak utenfor Rådhuset i dag. Arbeidet fortsetter utover kvelden.

I likhet med resten av scenene som er spilt inn i Oslo den siste måneden, er filmselskapet bak «Snømannen» varsomme med å opplyse media om akkurat hva som skal spilles inn i Rådhuset.

AKTIV: Regissør Tomas Alfredson instruerer filmarbeidere under innspillingen Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
AKTIV: Regissør Tomas Alfredson instruerer filmarbeidere under innspillingen Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Men ifølge statisten Harald Lundstein, får heller ikke statistene vite noe før de faktisk dukker opp på filmsettet.

- Jeg skal spille en fotograf og jeg er ganske sikker på at jeg skal være utendørs. Jeg har bare fått beskjed om å kle meg godt, sa Lundstein til Dagbladet før dagens innspilling.

- Stjernene vet nok mer 58-åringen jobber til daglig som videofotograf og ble håndplukket til «Snømannen» på grunn av en lignende rolle han har hatt i Erik Poppe-filmen «Kongens nei - tre døgn i april».

Lundstein har allerede vært med på én innspillingsdag, men har ikke fått lov av produsentene Universal og Working Title til å fortelle akkurat hva han har spilt inn så langt.

Han syns ikke det er noe problem at han ikke får noe informasjon før han dukker opp på filmsettet.

- Det er jo veldig spennende når man vet så lite. Det er gøy å ta ting på sparket. De som spiller de store rollene vet jo sikkert mer, men statistene har fått veldig lite informasjon på forhånd, sier Lundstein.

Lundstein, som har Jo Nesbø som sin favorittforfatter, håper han får hilst på mannen som skal spille Harry Hole.

- Det hadde jo vært veldig artig å treffe Fassbender, men det å være med på en så stor innspilling er jo veldig spennende i seg selv, sier han.

Spent kulturbyråd Filmselskapet har fått tillatelse fra Oslo kommune til å filme både inne og ute på Rådhusplassen i dag, i morgen og på søndag.

Sasha Gibson, publisist og presseansvarlig for «Snømannen», bekrefter at de skal spille flere omfattende scener de neste dagene, men vil ikke si hvilke skuespillere som skal delta.

Det var ikke noe tegn til hverken Michael Fassbender, Jakob Oftebro, Rebecca Ferguson eller Oscar-vinneren J.K. Simmons utenfor Rådhuset i dag. Den svenske regissøren Tomas Alfredson var derimot svært aktiv på filmsettet og instruerte filmarbeiderne og de dresskledde statistene.

Kulturbyråd Rina Mariann Hansen kan fortelle at Hollywood-produksjonen har tatt over store deler av Rådhuset.

- Det er masse som skjer her nå. Deler av Rådhuset har blitt gjort om til sminkerom og kostymelager. Men det hindrer ikke oss som jobber her på noen som helst måte, og alt er veldig proft, sier Hansen.

Ap-byråden har heller ikke fått vite hvilke skuespillere som delta, men sier hun håper å møte Michael Fassbender i løpet av de neste dagene.

- Jeg har vært i møter hele dagen og har ikke hatt tid til å dra på kjendisjakt. Men selvfølgelig håper jeg å få snakket med noen stjerner i løpet av dagen. Det er veldig gøy at Rådhuset får besøk av Hollywood og det er en fin måte å markedsføre dette flotte bygget på, sier Hansen.

Tidenes største filmproduksjon i Norge skal etter hvert videre til Bergen, der de ifølge Bergens Tidende skal spille inn en scene på toppen av Ulriken.

Filmen skal etter planen være ferdig innspilt innen slutten av mars og skal ha premiere neste år. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling