TVAKTUELLE: Thomas Hayes, Dennis Storhøi og Stig Henrik Hoff er alle for tida i Målselv for innspillng av TV-serien «Elven». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TVAKTUELLE: Thomas Hayes, Dennis Storhøi og Stig Henrik Hoff er alle for tida i Målselv for innspillng av TV-serien «Elven». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Spiller inn «Elven» i 26 minus i Målselv

Spiller inn ny norsk thrillerserie - I 26 minusgrader

Når en liten pike finner likdeler i elven avdekkes mørke familiehemmeligheter i nord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MÅLSELV (Dagbladet): - Fader, de scenene i det bomberommet. Det var så kaldt der nede, sier Dennis Storhøi.

Sammen med kollega Stig Henrik Hoff er Storhøi inne i den siste, hektiske innspillingsuka av trillerserien «Elven», som er planlagt sendt på TV 3 til våren.

Dagbladet er på filmcampen i Målselv. Storhøi og Hoff har spilt inn scener med frostrøyken stående ut av munnen. I dag har Storhøi, ifølge en av regissørene, framført ikke mindre enn fire kilometer med manus.

- Bare navnet på serien, «Elven», det er så kult. Bare tenk på elven som renner og alt livet den drar med seg. Når det smelter i fjellene og det renner ut i elven, da dukker det opp gods «in the river», sier Stig Henrik Hoff som et varsel.

Mørke familiehemmeligheter

Som navnet på serien tilsier, er det nettopp elven som er sentral. Når den lille samejenta Silja finner likdeler i «Djupelv» og dør i første episode, er det starten på det Arne Berggren, som har skrevet manus sammen med Kristine Berg, kaller klassisk Ibsensk.

Det er nemlig ikke alltid slik at alle sannheter skal på bordet. Det vil flere av karakterene erfare når mørke familiehemmeligheter veves sammen med hendelser fra den kalde krigen på 70 og 80-tallet.

«Fargo» møter «Stranger things»

Den dramatiske naturen med ruvende fjell, som presser på det øde skoglandskapet i Målselv, er ifølge serieskaperne det riktige stedet å la «Fargo» møte «Stranger things» med en liten dæsj av «Homeland».

KULDA HJELPER: Stig Henrik Hoff, Dennis Storhøi og Thomas Hayes spiller inn den nye norske krimserien i 26 minus. - Dramatikken passer stedet, sier Hoff. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KULDA HJELPER: Stig Henrik Hoff, Dennis Storhøi og Thomas Hayes spiller inn den nye norske krimserien i 26 minus. - Dramatikken passer stedet, sier Hoff. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Nordlig mystikk

De erfarne skuespillerne forteller at de føler på den nordlige mystikken.

- Bare det å komme til vinter og kjenne på 26 minusgrader og naturkreftene som blåser som faen her oppe. Man får ekstremt mye gratis som skuespiller av å være på location såpass langt unna. Dramatikken passer stedet, sier Hoff.

- Den fantastiske naturen gir en ekstra dimensjon, sier Storhøi.

De to erfarne skuespillerne har jobbet sammen i bøtter og spann, ifølge Hoff. I «Elven» får også unge skuespillere muligheten til å prøve seg. Blant annet Thomas Hayes, kjent som William SKAM, står på rollelista og spiller den unge soldaten August.

- Å se energien i den yngre garden. Det er så kult, sier Stig Henrik Hoff.

- Lærerikt

Thomas Hayes spiller August som har førstegangstjeneste i militæret, men som etter hvert havner i etterretningen.

- Det er veldig lærerikt å være her. Jeg lærer alt fra små og store triks som jeg kan ta med meg videre, sier Hayes.

Hoff spiller pubeieren Bjørn, en av de lokale kongene. Han styrer sine ting og vet alt om alle og er ifølge Hoff en kruttønne.

- Han er antent hele tida uten at det smeller, sier han.

Storhøi spiller Ivar Dahl i etterretningstjenesten. Han er sendt opp til nord for å undersøke hva Silja egentlig så og hvorfor hun måtte bøte med livet.

Men han er ikke den eneste. Politimannen Thomas og den unge soldaten Mia, som spilles av hovedrolleinnehaverne Espen Reboli Bjerke og Ingeborg Sundrehagen Raustøl, er også på jakt etter å finne ut hva som egentlig skjedde med Silja.

- Det er mye kokker og søl. Han er hjernen utenfra som ser at de lokale politifolkene vet mer enn de tror. Han bistår politiet og forsvaret med å løse flokene. Han er en form for usynlig person som rydder opp i situasjonene. Det er mye man ikke vet om ham, sier Storhøi.

VETERANER: Dennis Storøi, Stig Henrik Hoff har spilt sammen en rekke ganger. Nå spiller de sammen i «Elven».  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VETERANER: Dennis Storøi, Stig Henrik Hoff har spilt sammen en rekke ganger. Nå spiller de sammen i «Elven».  Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer