Spiller J-Lo gitar?

Harrods stiller ut stjernenes gitarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Europas største utstilling av elektriske gitarer kan nå sees på varehuset Harrods i London. Mer enn 150 instrumenter er å se på utstillingen som opptar over 3.800 kvadratmeter av Harrods lokaler.

Blant gitarene på utstillingen er en original «Frying pan», «Steikepanne», produsert av den amerikanske fabrikken Rickenbacker i 1931. Dette var den første elektriske gitar i kommersiell produksjon.

«Steikepanna» får selskap av gitarer som har vært i hendene til Marc Bolan, Eric Clapton, The Edge, Noel Gallagher, Carlos Santana og Neil Young. Utstillingen viser kjente gitarmodeller som Gibsons Les Paul og Fenders Telecaster og Stratocaster.

Men her er også gitarer som tilhører eller har tilhørt folk som vanligvis forbindes med annet en rockemusikk. Blant dem er skuespilleren Jennifer «J-Lo» Lopez og den britiske stjernearkitekten Graham Coxon.

Ett av instrumentene tilhørte Sir Peter Blake, som ikke først og fremst er kjent som musiker, men som designer av det berømte omslaget til The Beatles\' album «Sergeant Pepper». Utstillingen «The Life and Times of The Electric Guitar» er åpen fram til 3. mars.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer