Spiller med Bryan Adams og Kurt Nilsen

Håkon Njøten som sjarmerte seg inn i Idol-finalen har fått en kremjobb.

Bergenseren var den ellevte og for alle den ukjente finalisten i Idol. Han var ungpikenes valg nummer 1 og smilte blidt til høyre og venstre så lenge han var i rampelyset. Nå har han og bandet hans Stain fått beskjed om at de er ønsket på Brann Stadion 1. juni for å spille for så mange som 20 000 mennesker.

- Idol har helt klart åpne noen dører for bandet mitt og meg. Før spilte vi på mindre steder, men etter at jeg deltok i Idol har det blitt flere og større spillejobber, sier Njøten til Dagbladet.no.

Godt betalt

Kurt Nilsen nådde førstesiden på Dagbladet da det ble kjent at forretningsmannen Idar Vollvik betaler Kurt en million kroner for å synge på Brann stadion. Den kanadiske artisten Bryan Adams får et astronomisk honorar på tre millioner kroner. Han ble kjent med låter som «Summer of 69» og balladen «Everything I Do».

Flere i musikkbransjen mener Vollvik har betalt alt for mye for artistene han har hyret, men det bryr Vollvik seg lite om.

- Vi får bra betalt, men hvor mye får være mellom bandet og arrangøren. Men vi får langt fra så mye som Kurt Nilsen, sier Njøten.

Uansett, det spiller liten rolle. Den smilende vestlendingen er bare lykkelig over å kunne fortsette med musikk og får fram låtene gruppa lager til et bredere publikum.

<B>FÅR KREMJOBB:</B> Håkon Njøten.