Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spiller med stjernene

Den norske duoen CLMD får låtene sine spilt foran 130 000 mennesker og blir forveksla med Leonardo DiCaprio.

HOUSE-VARME: Carl Louis og Martin Danielle fra Snarøya møttes på barneskolen og har holdt sammen siden. Nå reiser de verden rundt sammen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
HOUSE-VARME: Carl Louis og Martin Danielle fra Snarøya møttes på barneskolen og har holdt sammen siden. Nå reiser de verden rundt sammen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

(Dagbladet): - Det føles bra å vite at de største innen klubbmusikk liker det vi har laget, sier Carl Lois (23) til Dagbladet.

Sammen med makkeren Martin Danielle (24) utgjør han dj-duoen CLMD. Som kanskje de mest fremmadstormende gutta innen housemusikk her til lands, har de allerede rukket å varme opp for de største navnene i bransjen - inkludert David Guetta, Tiësto og Swedish House Mafia - og spilt i byer som New York, London, Miami, Berlin, Rio de Janeiro og Ibiza.

Foran 130 000 Og når stjerner som David Guetta og svenske Swedish House Mafia har spilt opp til dans selv, har det hent at det har vært med en av Snarøya-guttas låter.

- Da Axwell fra Swedish House Mafia spilte låta vår «The Message» på «Size Does Matter»-turneen, var det vel foran noe sånt som 130 000 dansende mennesker, forteller Martin Danielle.

Selv om de har reist verden rundt på spillejobber hvor champagnen flyter og kvinnene er alt annet tildekket, bedyrer duoen at de som regel ikke rekker å ta del i festlighetene selv.

- Vi er ekstremt streite og kjipe, altså. Når kontoret ditt er på en klubb, er du ikke så hypp på å være der når du skal slappe av. Man er jo ikke ferdig før i sekstida om morgenen og ofte går flyet videre bare noen timer senere. Da er det ikke så kult å være full, eller enda verre, fyllesyk, sier Danielle.

Leo-kopi - Ingen gropies i det hele tatt?

- Jeg har kjæreste, så jeg holder meg unna den slags. Men Brasil var bra for blonde Carl. Der hadde han skikkelig draget - de mente han var en tro kopi av Leonardo DiCaprio.

STOR STJERNE: CLMD har spilt sammen med blant andre David Guetta. Foto: NTB Scanpix
STOR STJERNE: CLMD har spilt sammen med blant andre David Guetta. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Da sa jeg til Martin at «denne karamellen skal jeg suge lenge på». Men Den dominikanske republikk var også bra, sier Carl Lois og ler.

Gir ut singler I mars ga de ut singelen «Black Eyes & Blue» med Ingrid Helene Håvik fra Highasakite på vokal.

Låta ble raskt a-listet på P3 i Norge og ble raskt spilt på Pete Tongs verdenskjente radioprogram på BBC. Men noe debutalbum blir man nok ikke å se fra CLMD med det første.

- I vår del av bransjen kan låter være ferskvare i to uker, så er den utgått på dato. En låt har nok maks en holdbarhet på noen måneder i ekstreme tilfeller. Så vi holder oss til singler. Det er litt deilig vite at vi slippe enkeltlåter fortløpende hele tia, for da blir man pushet til å fornye seg selv og hele tiden lage bedre låter enn den forrige, forteller Martin Danielle.

BRASILHYSTERI: Da Carl Louis var i Brasil, mente damene han var en tro kopi av Leonardo DiCaprio. Foto: NTB Scanpix
BRASILHYSTERI: Da Carl Louis var i Brasil, mente damene han var en tro kopi av Leonardo DiCaprio. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling