Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spiller mot ungene til de rike og korrupte

I «Kristoffer Blink», Ronny Solvik Engebretsens nye fotballserie for barn.

NY SERIE: Ronny Solvik Engebretsen står bak den nye fotballserien om Kristoffer Blink. Foto: KAGGE
NY SERIE: Ronny Solvik Engebretsen står bak den nye fotballserien om Kristoffer Blink. Foto: KAGGE Vis mer

ANMELDELSE: Kristoffer Blink er ny i byen og ny på fotballaget. Han tropper opp på trening full av pågangsmot - han skal tross alt bli proff på Man U.

Overraskelsen er stor da treneren, den tidligere korpslederen i byen, starter med en riktig lang økt marsjering.

Krise i laget
Handlingen i boka har en tradisjonell oppbygning, der krise etterfølges av aksjon og lykkelig løsning.

Helten er Kristoffer. Det er han som må rydde opp i det tapssterke laget Gamlesiden, som til nå har fulgt trenerens filosofi: «Det viktigste grepet vi tar i andre omgang er å ikke ha ballen i det hele tatt.»

image: Spiller mot ungene til de rike og korrupte

Enda mer katastrofalt det at ordføreren i byen vil lage søppelplass på fotballbanen. Bare hvis Gamlesiden slår fotballaget til Nysiden, byens velholdte side der de rike (og korrupte) bor, vil de få beholde banen. Kristoffer må klekke ut en plan.

Enkel og godslig
Det skorter ikke på fotballserier i barnelitteraturen. Lars Mæhle og Bjørn Ingvaldsen har bidratt med gode norske serier her. Boka om Kristoffer er også grei lesning.

Ronny Engebretsen har et klart, men litt gjenfortellende språk, og skaper en enkel verden der de snille er snille, de håpløse virkelig håpløse og de slemme karikert slemme. For den voksne leseren er historien trivelig og forutsigbar.

Små fotballentusiaster vil sikkert ha glede av boka, som formidler strategier i fotball, og i livet. Kristoffer erfarer at teknikken på de to banene kan være like: Det gjelder å gjøre problemer om til utfordringer og å komme seg i angrepsposisjon. Da vil nye muligheter åpne seg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media