Spiller på mange strenger

Festspillene i Bergen åpner med romantiske Romeo og Julie, fortsetter med en åttehundre år gammel kinesisk opera og runder av med rock fra Motorpsycho.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I tolv dager framover folder Bergen seg ut i hele sin bredde og viser fram sin vestlandske storhet og gjestmildhet. Årets festspillprogram byr på både stjerner og kuriositeter.

Med kongeparet som bivånere er det avspark i dag. Åpningsforestillingen «Romeo og Julie», koreografert av Angelin Preljocaj, utspiller seg i en totalitær stat og de elskende skilles av kamp mellom klassene.

Kjærlighet handler det også om i en av de eldste, bevarte og komplette kinesiske operaer, Zhang Xie Zhuang Yuan. Festspillversjonen er noe forkortet siden den tradisjonelt er tre dager lang, men den framføres på kinesisk. Med engelske tekster for den som er redd for ikke å få med seg handlingen.

20. juni i år fyller komponisten Arne Nordheim 70 år og dette markeres med en egen konsert i Domkirken under festspillene. I tillegg spiller cellisten Truls Mørk Nordheim i Logen. Vestlandets egen pianovirtuos, Leif Ove Andsnes, kommer også på besøk. Årets festspillmusikere, Det Norske Kammerorkester, holder fem konserter.

Ensemblet Capella de\'Turchini, under ledelse av Antonio Florio, har Napolis musikktradisjoner med seg i kofferten når de lander i Bergen. Napolis rike musikk- og kulturliv kommer til uttrykk ved utdrag fra blant annet operaer, klassiske sanger og servering av italiensk mat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer