Spiller på sex

The Beautiful People har skiftet navn til Sex Beat. Nå står det anerkjente amerikanske plateselskapet Vice Records klar med kontraktsbunken.

Navneskiftet skjer fordi The Beautiful People allerede er brukt i utlandet, og det er mye som tyder på at Sex Beat kan bli den neste norske musikkeksporten. Men når det er sagt, har vokalist Ådne Meisfjord også en annen forklaring på valget av det nye navnet:

-  Et av argumentene for å bytte navn var vel at det øker sjansene for at folk har sex til musikken vår, sier Ådne.

The Beautiful People er et av de norske bandene det har vært stilt store forventninger til de siste åra.

Etter to svært lovende ep-er produsert av Emil Nikolaisen fra Serena-Maneesh, seier i Zoom-konkurransen og nominasjon til Alarmprisen, har nå bandet endelig kommet seg i studio for å klemme ut en ordentlig langspiller.

Venter på album

Vi møtte Kristiansund-bandet i studioet til Knut Schreiner, hvor de nå gjør ferdig albumet som skal komme ut i Norge i mars. Albumet er planlagt lansert i utlandet til høsten, og amerikanske Vice Records, et underselskap av Atlantic, har allerede levert sitt første kontraktsforslag til bandet. Selskapet har fra før av store artister som Block Party, The Street og vår egen Annie i stallen. En kontrakt med et stort plateselskap er imidlertid ikke lettfordøyelig materie, og dermed ble det bestemt at Vice pent måtte vente til albumet er klart.

-  Vi har forhandlet med Vice i hele høst, men det tok litt for lang tid. Dermed ble det for tett opp til innspillingen av det nye albumet, og da bestemte vi oss for å få plata ferdig først, sier Sex Beats manager Vegard Vaske.

-  De venter på dere?

 SKAL UT: The Beautiful People, Jonas Hestvik Dahl (f.v.), Arne Kvalvik, Ådne Meisfjord og Ketil Ovesen, har vært et av Norges mest hypa band de siste åra. Nå har de skiftet navn til Sex Beat fordi det gamle navnet er opptatt på det som blir deres nye jaktmarker - utlandet. Foto: Ole C.H. Thomassen
SKAL UT: The Beautiful People, Jonas Hestvik Dahl (f.v.), Arne Kvalvik, Ådne Meisfjord og Ketil Ovesen, har vært et av Norges mest hypa band de siste åra. Nå har de skiftet navn til Sex Beat fordi det gamle navnet er opptatt på det som blir deres nye jaktmarker - utlandet. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

-  Ja ja, de er veldig interesserte, sier Vaske.

Selv tar bandet utenlandsplanene med blasert ro.

-  Vi har allerede spilt på store musikkfestivaler i Reading, Leeds og Barcelona. Norsk media er veldig glad i å skrive om norske suksesser i utlandet, og det kan kvele en del. Vi går ikke og tenker på at vi skal bli like store som Michael Jackson, for øvrig et litt dårlig eksempel i dag, sier Ådne og fortsetter:

-  Men Norge er et knøttlite land, og vi er nok særere enn det meste på VG-lista. Det ville vært rart å ikke satse i utlandet og at bare de fire millioner menneskene her til lands skulle få mulighet til å høre oss.

Tilbake etter brudd

Dagbladet fikk høre på noen av sporene på plata. Inntrykket er et band som er svært modne i sitt synth- og postpunk-pregete uttrykk, til å være en guttegjeng på 22 og 23 år.

-  Åh, takk, kommer det kjapt fra Ådne.

-  Vi føler oss egentlig ikke som en del av noen ny, ung bølge. Vi kommer fra Kristiansund, og bortsett fra Dance With A Stranger er det ingen andre band derfra folk kjenner til, kommenterer Ådne.

De fire i bandet har holdt sammen siden musikklinja på videregående i hjembyen, men for ei tid siden gikk Kjetil Ovesen ut av bandet etter interne konflikter. Nå er han tilbake, og bandet vrir seg i de slitte stolene i studio når vi snakker om det korte bruddet.

-  Det var tre år med småting som ble en stor, nøyer Kjetil seg med å si.

-  Det blir vanskelig å snakke om det uten å måtte ta opp ting som det ikke burde snakkes om. Vi har hatt det fint med en annen besetning, men det er veldig hyggelig at det er oss fire igjen, sier Ådne.