Spiller seg sunnere

Et dataspill skal lære fattige amerikanere å spise riktig mat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mange amerikanere har nok fått øynene opp for et bedre kosthold etter å ha sett filmen «Super Size Me» og hørt på profetiene til slankeguruen Atkins - men likevel er veien lang mot et slankt USA. Sunne matvarer er fortsatt dyrere enn mye av det du finner av junkfood, og ikke alle vet hva som er godt for helsen.

En nytt initiativ er derfor satt i gang for å få de minst priviligerte amerikanerne til å spise sunt. Og for å oppnå dette, tas dataspillene i bruk.

Enklere å lære

«The Fantastic Food Challenge» heter en pakke på fire dataspill som er myntet på yngre mottakere av statlige matkuponger. Meningen med spillene er at disse forbrukerne skal lære seg til å spise så sunt som mulig, skriver Wired.

Spillprodusentene mener at «fordi så mange unge voksne spilte slike spill som barn, burde det være enklere for dem å lære noe via spill».

- Vi ønsket å lage et spill som ikke bare får deg til å føle at du lærer noe, forteller Brian Linn ved Michigan State Univerity.

Han forklarer at spillerne vil delta i futuristiske TV-show der de lærer om hvordan de skal kjøpe mat så billig som mulig, oppbevare den riktig, og tilberede sunne retter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer