Spiller sin første konsert i Norge på 31 år

New Order til Slottsfjellfestivalen.

EKSKLUSIVT: Slottsfjell i Tønsberg har som hittil eneste festival i Skandinavia i år sikret seg en opptreden av New Order. Foto: Slottsfjell
EKSKLUSIVT: Slottsfjell i Tønsberg har som hittil eneste festival i Skandinavia i år sikret seg en opptreden av New Order. Foto: SlottsfjellVis mer

(Dagbladet): I dag presenterer Slottsfjellfestivalen det de kaller sitt kanskje største bookingkupp noensinne: New Order.

- De har ligget på toppen av ønskelista siden vi fikk mulighet til å booke band av denne størrelsen. Alle i festivalledelsen er jevnt over store fans av New Order, så dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier pressesjef Henrik Holta-Lysell i Slottsfjell.

Sist bandet spilte konsert i Norge var i 1981, på Chateau Neuf i Oslo. I skrivende stund er festivalen det eneste stedet i Skandinavia hvor bandet blir å se i sommer.

- Det har ikke vært så lett å booke de på grunn av at de har hatt opphold i flere år og interne stridigheter i bandet. Men i år klaffet alt, sier Holta-Lysell.

New Order var fugl føniksen som steg opp av asken etter Joy Division da vokalist Ian Curtis begikk selvmord i 1980. Settlister fra New Orders nylige konserter viser at bandet spiller sine største hits, som «Blue Monday», men at de også inkorporerer Joy Division-låter som «Love Will Tear Us Apart» i settet.

Slottsfjell feirer i år tiårsjubileum.

- Uttalelser fra bandet viser at de har skjønt at det er hitsene fansen ønsker. Vi kan ikke garantere noe, men vi tror at de kjente låtene kan danne en fin avslutning på lørdagen, festivalens siste dag, sier pressesjefen.

Dette spilte New Order på sin opptreden i Sydney tidligere denne måneden:
- Elegia
- Crystal
- Regret
- Ceremony
- Age Of Consent
- Here To Stay
- Round and Round
- Krafty
- 1963
- Bizarre Love Triangle
- True Faith
- 586
- The Perfect Kiss
- Temptation
(EKSTRANUMRE)
- Blue Monday
- Love Will Tear Us Apart