Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spiller som gale

De er begge skuespillere, men har ikke sett hverandres filmer. Nå tørner det for Maria Bonnevie og Kristoffer Joner i samme film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): I går formiddag startet den første av 39 innspillingsdager på den bergenske spillefilmen «Himmelfall».

- Om jeg er nervøs? Ooff, ja jeg vet ikke. Jo, jeg er vel det. Vil bare komme i gang. Gleder meg til det.

Kristoffer Joner tripper hvileløst rundt utenfor sminkelokalet. Røyker mange Lucky Strike. Det kan virke sånn, men han øver ikke på rollen som psykiatrisk pasient der han stadig fikler med tennisballen han har i lomma.

Unge schizofrene

18 millioner offentlige og private kroner er spyttet inn i filmen, som trolig kommer på kino i løpet av neste høst.

Regissør Gunnar Vikene fra Bergen har fått med seg Bonnevie, Joner og Kim Bodnia. Sammen utgjør de hovedkjernen av de åtte personene i og rundt en psykiatrisk avdeling for unge schizofrene. Mens Bodnia spiller en impotent psykiater, er Bonnevie og Joner hans pasienter.

Bartenderen Joner, som tilfeldigvis ble skuespiller, er ikke upåvirket av stjernelaget han nå er på fornavn med.

- Da jeg traff Bodnia første gang, så torde jeg nesten ikke hilse på ham. Jeg har jo sittet og sett på filmene hans og tenkt «han der er jo bare så dritkul». Og så plutselig kommer han bort til meg og gir meg en klem..!!

- Maria Bonnevie, da?

- Henne har jeg bare hørt om. Jeg har hørt at hun er veldig flink.

- Har du ikke sett noen av filmene hennes?

- Nei... Men det kan du ikke skrive, altså. He, he. Jeg driter meg jo ut for hele Norge, mann.

- Skambra manus

Han hyller manuset til «Himmelfall»:

- Det er skambra.

Bonnevie sitter i sminkestolen tilsynelatende roligere enn en filmdiva. Tilsynelatende.

- Jeg er nervøs og spent, jeg også. Gleder meg veldig til å komme i gang.

- Hva vet du om Kristoffer Joner?

- Jeg har ikke sett noen av filmene hans, bare glimt av «Detektor». Men jeg har veldig sans for ham som person og gleder meg til å jobbe med ham.

- Han har ikke sett noen av dine filmer heller.

- Ha, ha, ha. Jeg vet det. Det er sterkt, altså, sier hun og skoggerler.

Likte Vikene

Det er ikke mer enn noen få uker siden Bonnevie ble kontaktet av regissør Gunnar Vikene:

- Først leste jeg manus. Så traff jeg Gunnar. Det møtet overbeviste meg. Jeg likte ham så godt som menneske at jeg bare måtte være med.

Vikene har, som Joner, jobbet på psykiatrisk sykehus. Ifølge regissøren er «Himmelfall» ikke en biografi over noen av dem ham traff der.

- Dette er en film om mennesker som har sine strategier for hvordan de fikser livet. Ikke alltid fungerer det, og da endres strategien. Jeg vil at filmen skal fortelle seg selv, men det vil bli en film om både heltemot og humor, og forhåpentligvis vil den røre noen, sier Vikene.

SINNSYKT NERVØSE: Maria Bonnevie (28) og Kristoffer Joner (29) spiller psykiatriske pasienter i «Himmelfall». I går formiddag startet den første av 39 innspillingsdager. Lang filmerfaring til tross: Begge var nervøse!Foto: ODDMUND LUNDE

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!