Anmeldelse: North Mississippi Allstars - «Prayer For Peace»

Spiller som om de skulle ha fanden sjøl i hælene

Oslo-aktuelle North Mississippi Allstars legger ingen ting imellom.

PUNKBLUES: Brødrene Luther (t.v.) og Cody Dickinson er North Mississippi Allstars, mens gode venner fyller ut deres fortryllende miks av hill country blues og rock. Torsdag 6. juli spiller de på festivalen Rootsy Revue på John Dee i Oslo.
PUNKBLUES: Brødrene Luther (t.v.) og Cody Dickinson er North Mississippi Allstars, mens gode venner fyller ut deres fortryllende miks av hill country blues og rock. Torsdag 6. juli spiller de på festivalen Rootsy Revue på John Dee i Oslo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: North Mississippi Allstars (NMA) kan feire 20-årsjubileum i år. De er noe helt for seg sjøl, men er også en del av nu-blues/punkblues-familien - om den kan kalles det - sammen med band og artister som The White Stripes,The Black Keys, Bob Log III, Seasick Steve og hjemlige The Morudes.

De dyrker en nyoppusset, men primitiv og rå form for blues: Gitar, trommer og noen ganger bass (som her).

Produsentfar

Luther (gitar/vokal) og Cody Dickinson (trommer/synthbass/piano/vokal) har det i blodet. De har flydd i hælene på musiker- og produsentpappa Jim Dickinson i hans studio i Memphis, og har lært av de beste.

Memphis er ikke lange biten fra staten Mississisippi og byen Clarksdale, der bluesen ble født, og det er den tradisjonelle bluesen derfra brødrene fører videre i NMA.

Mentor R.L. Burnside

De har latt seg inspirere av og bygger på tradisjonen til hill country blues--pionerer som mentor R.L. Burnside, Junior Kimbrough og Mississippi Fred McDowell, men legger mye av seg sjøl i det som blir en intens miks av gammelt og nytt.

Albumet er bandets åttende - og første på fire år. Det består nesten utelukkende av covere av de nevnte bluespionerene. Unntaket er den noe utypiske tittellåten «Prayer For Peace», som de har skrevet - og spiller - sammen med bassisten Oteil Burbridge (Allmann Brothers Band / Tedeschi Trucks Band) og barnebarnet til bluespioneren Otha Turner, Shardé Thomas, på fife (ei pikkololiknende fløyte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer