Spiller spåkone

PARK CITY, UTAH (Dagbladet): Med en film om kvinner og kjærlighet troppet Calista Flockhart opp på Sundance-festivalen i går. Nå skal «Ally McBeal»-stjernen spille spåkone.

Regissøren Rodrigo Garcia er sønn av nobelprisvinner Gabriel Garcia Marquez, og debuterer med «Things You Can Tell Just By Looking At Her». Han har selv skrevet manus, og filmen er et direkte resultat av Sundance-instituttets arbeid med manusutvikling og regi for nye talenter.

Kvinneinnsikt

Hans team av kvinnelige skuespillere (Valeria Golino, Amy Brenneman, Kathy Baker, Calista Flockhart og Holly Hunter) lovpriste ham i går som en mann med innsikt i kvinner.

Filmen, som også har Glenn Close og Cameron Diaz på rollelista, basker med det evige temaet: Kjærlighet. Kvinner med forskjellig ståsted, bakgrunn og alder veves sammen i en film der alle må analysere sine egne liv, og noen må forholde seg til dyp ulykke.

Enkelt og bevegende

Som Calista Flockhart. Hun spiller en kvinne som spår i kort og tar vare på en dødssyk kjæreste (Golino).

- Det var undertekstene i manuset som tiltrakk meg, sier Flockhart.

- Det pranger ikke, men er enkelt og bevegende. Valeria og jeg jobbet godt og hardt sammen med et deprimerende stoff. Alt var svært intenst, men jeg føler at vi hadde en god kjemi. Rodrigo sørget for humoren, så vi ikke druknet helt i det mørke.

Film for voksne

- Dette er en film for voksne, som man må nærme seg som en voksen, mener Hunter.

- Da jeg leste manus, tenkte jeg at noe av innholdet hadde jeg ikke sett før på film.

Selv på en promohappening er Hunter ærlig på spørsmålet om hva som får henne til å ta roller. Hun vil ikke plasseres i en bås for skuespillere med hang til sære roller i små og uavhengige filmer.

- Jeg kan ta en rolle for et godt manus, men også fordi noen betaler meg godt.

Garcias film ble i alle fall innspilt på korte 29 dager. Skuespillere styrtet puljevis inn etter et stramt tidsskjema. Gårsdagens lansering var faktisk første gang alle damene er samlet på ett brett.