Spiller transvestitt i ny film

Skuespiller Ingar Helge Gimle (61) måtte få hjelp til å tre kjolene over hodet.

TRAILER: «Rett Vest» er en norsk dramakomedie og har premiere 5. januar 2018. Filmen handler om vikarlæreren Kasper (Benjamin Helstad) som mister jobben samme dag som faren Georg Margrethe (Ingar Helge Gimle) som er transvesvitt får et mentalt sammenbrudd. Video: FilmBros Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I komedien «Rett Vest», som har premiere 5. januar 2018, får du se Ingar Helge Gimle i rollen som transvestitt. En transvestitt er en person som liker å kle seg i det som blir sett på som det andre kjønns klær.

Gimle spiller familiefaren Georg som får et mentalt sammenbrudd samme dag som sønnen Kasper, spilt av Benjamin Helstad, mister jobben.

For å komme seg litt vekk fra hverdagen bestemmer de seg for å kjøre til øya Ona for å representere den avdøde moren i norgesmesterskapet i quilting.

Øverst i saken kan du se den første smakebiten på «Rett Vest».

Kaldt på E6

I filmen måtte Gimle kle seg i dameklær, ha på sminke og bruke parykk, noe som var uvant for skuespilleren.

KVINNEKLÆR: Ingar Helge Gimle spiller en mann som liker å gå i kvinneklær i filmen «Rett vest». Foto: Tour de Force
KVINNEKLÆR: Ingar Helge Gimle spiller en mann som liker å gå i kvinneklær i filmen «Rett vest». Foto: Tour de Force Vis mer

- Det var interessant å kle seg i dameklær, men det var ubehagelig med sånne trange strømpebukser. Det ble litt sterkt for meg. Jeg synes også det var vanskelig å få kjolene over hodet, så det måtte jeg få hjelp til, sier Gimle til Dagbladet.

I noen av scenene kjører Gimle motorsykkel på E6 i dameklær. Det var både annerledes - og kaldt.

- Det var noe helt annet å sitte på motorsykkel i kjole. Det blir litt låst rundt hoftekammen, i tillegg til at jeg holdte på å fryse i hjel. Jeg skjønner hvorfor kvinner begynte å gå med bukser etter hvert, sier skuespilleren.

Rare omkledningsrom

Gimle forteller at han hadde langt hår da han var ungdom, og at parykkbruken i filmen fikk fram gamle minner.

- Jeg hadde helt glemt hvordan det er å få hår i munnen hele tiden. Det lange håret blåste i ansiktet på meg så jeg gikk og spyttet og dro meg i håret hele tiden.

HOVEDROLLE: Benjamin Helstad har hovedrollen som Kasper. Her med Iben Akerlie som også spiller i «Rett vest». Foto: Tour de Force
HOVEDROLLE: Benjamin Helstad har hovedrollen som Kasper. Her med Iben Akerlie som også spiller i «Rett vest». Foto: Tour de Force Vis mer

Store deler av filmen er spilt inn langs veien, og Gimle sier at han måtte skifte antrekk på litt andre type steder enn han er vant med.

- Jeg måtte skifte på rare steder som ute i kulda og på en liten do. Jeg gikk inn som Ingar Helge Gimle og kom ut igjen som en dame. Noen syntes kanskje det var rart, sier Gimle.

Bare et menneske

Til tross for at utseendet er litt annerledes i denne filmen, tenker ikke Gimle noe annerledes på rollen for det.

- Han er bare et menneske som alle andre roller jeg har spilt. Han har en klar rolle som far og mann, og så liker han å kle seg i kvinneklær. Det er en del av ham. Alle har feminine og maskuline sider, og noen velger å ta det lenger ut.

For å få litt mer informasjon om et for ham ukjent område, snakket Gimle med en transperson som ga ham et innblikk i miljøet.

- Det var veldig interessant å snakke med ham. Jeg visste ikke så mye om miljøet. Mange tror for eksempel at man må legge om stemmen, men det trenger man ikke. Man er fortsatt seg selv.

Ville utfordre

Regissør, manusforfatter og produsent, Henrik Martin Dahlsbakken, har jobbet med Gimle før og forteller til Dagbladet at han ønsket å gi skuespilleren en utfordring.

- Jeg valgte Gimle til rollen fordi han er veldig maskulin, og fysisk sett veldig mandig. Men når han har på seg dameklær har han også de feminine trekkene, i tillegg er han en sinnssykt god skuespiller. Jeg er veldig stolt over den jobben han gjør i filmen, sier Dahlsbakken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer