KUBEN: Det har dukket opp en svær, mystisk og lilla kube i Fortnite. Henrik oppsøker den, og sjekker hva som skjer om du forsøker å bruke den i spillet.Vis mer Vis mer

«Fortnite» sesong 5

Spillere i full forvirring: Hva i all verden er det som skjer i «Fortnite»?

Plutselig dukket det opp en mystisk kube, og ingen vet hvorfor.

Fredag kveld var flere av verdens største «Fortnite»-spillere samlet i den ukentlige «Summer Skirmish»-turneringen. Blant dem var streameren og Youtube-personligheten Tyler Blevins (27), bedre kjent som «Ninja».

Han og partneren «Dr Lupo» var i nærheten av «Paradise Palms» på vestsida av kartet da himmelen over dem åpnet seg i et gigantisk lilla lyn, og en stor lilla kube dukket opp på en fjelltopp foran dem.

Se hva som skjer om du nærmer deg kuben i videoen øverst i saken.

- Hva er det som skjer?

«Ninja» blir umiddelbart sjokkert over den uventede hendelsen, og setter kursen rett opp mot kuben på fjelltoppen. Der finner han raskt ut at det å ha nærkontakt med kuben neppe er en god idé.

Alle spillere som kommer for nære kuben vil nemlig bli truffet av et slags kraftfelt som skyver deg unna, og du kan ende med å falle såpass langt at karakteren din blir eliminert.

Artikkelen fortsetter under videoen.

RAMP: Bianca har testet den nye Fortnite-modusen Playground. Vis mer

Det er akkurat det som skjer da «Ninja» klatrer opp for å utforske kuben, men han slipper fra det med et lite innhogg i helse-baren nederst på skjermen.

- Hva i all verden er det som skjer? Hold deg unna kuben, den skader deg, roper han til kameraten i turneringen.

Mystisk kube

Spillere har allerede forsøkt å nærme seg kuben på forskjellige måter, men det er ikke en god idé å komme for nære. Skyter du på den, blir du slått tilbake av et kraftfelt. Hopper du på den, fyker du plutselig for høyt opp.

Om du derimot holder deg i nærheten av den, uten å faktisk røre den, kan du bruke den til å øke «skjoldet» ditt med ett poeng i sekundet, sånn at du tåler mer skade når du møter fiender seinere i spillet.

Flere spillere har også kommentert at kuben flytter på seg. Til å begynne med landet den på toppen av en fjelltopp, mens nå, tre dager seinere, har kuben allerede kommet seg et godt stykke innover i kartet.

Magasinet Forbes har gått informasjonen i sømmene, og kommet fram til at kuben beveger seg hvert 103 minutt. Hvorfor de har valgt akkurat dette tidspunktet, er det foreløpig ingen som vet.

Det florerer en rekke teorier om hvor kuben er på vei, men den mest plausible forklaringen er nok at den havner i «Dusty Divot». Dette er stedet hvor karakteren «The Visitor» landet i romskipet sitt, og ettersom det var han som skapte «riften» kuben kom ut av, er det naturlig å tenke at de to er koblet sammen på et vis.

Hinter om sesong 6

Femte sesong begynte med et brak, bokstavelig talt. Etter et gjennomgående tema av helter og skurker i fjerde sesong, ble endelig den etterlengtede raketten skutt opp fra en fjelltopp, og eksplosjonen på himmelen dannet en stor «rift».

Artikkelen fortsetter under videoen.

PROBLEMER: Henrik snakker om problemene har har med alle de nye oppdateringene i Fortnite. Vis mer Vis mer Vis mer

Denne «riften» forårsaket en portal mellom forskjellige tidsepoker, og spillet fikk blant annet en vikinglandsby, samt et stort ørkenlandskap med statiske dinosaurer.

Den største endringen for spillerne var likevel de små «riftene» som dukket opp rundt omkring på kartet, og som ga dem muligheten til å teleportere opp i himmelen, for å aktivere fallskjermen, og seile ned mot kartet på nytt.

Dette førte til at spillerne lettere kunne bevege seg over store områder av kartet.

I oppdateringen som kom 23. august ble også granaten «rift to go» introdusert, hvor spilleren kan ta med seg en såkalt «rift», og deretter brukte den når som helst.

Samtidig som kuben ble introdusert, lukket også den store riften seg på himmelen. Flere lurer derfor på om riftene slik vi kjenner dem kommer til å forsvinne, og at den bevegelige kulen nå hinter om hva vi kan forvente i sjette sesong.

Hold deg oppdatert på gaming ved å følge Dagbladet Spill på YouTube!

GOLFCART: Bianca og venner prøver noe helt nytt. Fortnite har introdusert golfcart i spillet. Vis mer