DEBATT

Fotball-VM:

Spillerne overgår hverandre i tjuvtriks, skuespill og uthaling av tid

På mange måter er fotballen inne i en krise, på tross av at populariteten er større en noen gang.

VAR IKKE NOK: FIFA må ta flere grep, skriver innleggsforfatter. Bildet er fra fotballkampen mellom England og Colombia. Foto: Michael Zemanek / BPI / Shutterstock /NTB Scanpix
VAR IKKE NOK: FIFA må ta flere grep, skriver innleggsforfatter. Bildet er fra fotballkampen mellom England og Colombia. Foto: Michael Zemanek / BPI / Shutterstock /NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I dette fotball-VM har vi igjen sett hvordan spillerne overgår hverandre i tjuvtriks, skuespill og uthaling av tid. Over mange år har konkurransen og farten i spillet blitt så stor, at dommerne ikke lenger klarer å håndtere reglene på en skikkelig måte.

Resultatet er blitt at ting som var helt uakseptert før, nå er blitt så vanlig, at kommentatorer og trenere mange ganger ser ut til å ha glemt de faktiske fotballreglene!

Bruken av VAR er et frisk pust av nødvendig forandring i fotball. Men det er andre ting som både kan og må innføres etter min mening.

Det første er effektiv spilletid. Hvis du stopper klokken hver gang spillet stoppes, vil en typisk fotballkamp vare i 25-30 minutter effektiv spilletid. Hvis en innførte dette i fotball, ville det straks bli slutt på alt tullet som foregår i slutten av en kamp når det ene laget prøver å opprettholde stillingen.

I tillegg slipper vi problemet med at det er opp til dommeren å vurdere akkurat hvor lenge en kamp skal vare. Antagelig vil dette også stoppe mye av skuespillet ved skader som ofte brukes nettopp for å trekke ut tiden. All slik uthaling vil ikke lenger være noe særlig poeng i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer