Spillestildebatt – strålende!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I ly av innlegget «Drillos bakholdsangrep» av Andreas Morisbak (Dagbladet, 07.08) og Egil Olsens svar «Bortkasta å diskutere spillestil?» (08.08.) blåser det på nytt opp til spillestildebatt i Norge. Jeg hilser debatten velkommen. Diskusjon og påfølgende refleksjon gjør sitt til at vi ikke bare reproduserer kunnskap, men videreutvikler den.

Det er en kjensgjerning at vi er «få» her i landet og vi befinner oss på en internasjonal arena der svært mange vil prestere. Norges Fotballforbund og klubbene jobber hardt og målbevisst med sportslig utvikling. Det er tatt kvantesprang i mange deler av profesjonaliseringen av norsk fotball, spesielt på områder som anleggsutvikling og kommersialisering. Dog må fotballfaget og fagets støttefunksjoner (fysiske trening, medisin, coaching, ernæring, analyse og mental trening) alltid komme først.

I tillegg må vi prioritere spillerutvikling. Flere prosjekter er satt i gang og andre er i støpeskjea for å skape enda flere gode spillere for framtida. NFF er også i gang med å evaluere hele utdanningssystemet med tanke på videreutvikling. Med utgangspunkt i vår fotballkultur, våre verdier og med vår fotballforståelse som ballast, skal vi skal leite med lys og lykt etter kunnskap der den finnes, nasjonalt og internasjonalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer