KRIGEN SATT PÅ PAUSE: På grunn av en feil i anti-juksesystemet i pc-utgaven av «Gears of War» vil ikke spillet lenger starte.
KRIGEN SATT PÅ PAUSE: På grunn av en feil i anti-juksesystemet i pc-utgaven av «Gears of War» vil ikke spillet lenger starte.Vis mer

Spillet som bare sluttet å virke

«Gears of War» på pc.

(Dagbladet.no): Eiere av pc-utgaven til actionspillet «Gears of War» har de siste dagene fått seg en liten overraskelse om de prøver å starte spillet - de vil nemlig da raskt oppdage at det ikke går.

Spillet vil rett og slett ikke starte, på grunn av en feil knyttet til oppstartsfilen, skriver IGN.

Når man starter spillet får man følgende feilmelding: «Du kan ikke kjøre spillet med en modifisert oppstartsfil. Vennligst re-installer spillet». Å følge denne anmodningen hjelper lite, og brukere på diverse fora har spekulert i om det er kopibeskyttelsen som kan klandres.

Problemet har vart siden 28. januar, og nå kan utvikler Epic Games melde at det er antijuks-beskyttelsen, og ikke kopibeskyttelsen, som har skylda.

- Onlinesystemet som skal hindre juks i «Gears of War» for Windows er basert på digitale signaturer. Vel, vi har gjort en flau tabbe: Vi signerte startfilen med et sertifikat som gikk ut på dato, og klarte dermed å ødelegge spillet, sier Epic-sjef Mark Rein til IGN.

Han forteller at de nå jobber med Microsoft for å fikse filen, og håper ha det klart snart.

- Vi vet hvor mye denne situasjonen suger, og beklager for trøbbelet. I mellomtiden er det en måte å jobbe seg rundt feilen, og det er å stille klokka på maskinen tilbake i tid, sier Rein videre.

SLUTTET Å VIRKE: Pc-utgaven av «Gears of War» sluttet brått å virke den 28. januar.
SLUTTET Å VIRKE: Pc-utgaven av «Gears of War» sluttet brått å virke den 28. januar. Vis mer