Spillkonsoll for PC-spill

Nå kan du endelig kaste PCen i søpla.

Mens Sony, Nintendo og Microsoft kriger om markedsandeler med henholdsvis PlayStation 2, GameCube og Xbox, sniker nå Digital Interactive Systems Corp. (DISC) seg forsiktig inn på konsollmarkedet med en helt ny spillmaskin.

De tre etablerte spillgigantene har alle utviklet egne såkalt proprietære formater for spillene sine, men det nye konsollet sørger for å få tilgang til en gigantisk mengde spill allerede fra første lanseringsdag.

ApeXtreme DISCover PC Game-konsollen er nemlig nettopp det: En konsoll for PC-spill - hvilket i praksis vil si at du får tilgang til alle spillene som allerede er gitt ut for PC-markedet.

Debut

ApeXtreme-konsollen ble offisielt lansert under den storstilte elekronikkmessa International Consumer Electronics Show (CES) forrige uke, og gir de to eierne av selskapet, Apex Digital og Alienware, tilgang til et særdeles lukrativt marked. Det omsettes nå spill for rundt 13 milliarder dollar i året, og spillmarkedet har for lengst passert CD-markedet i omsetning.

- Et konsoll som er spesielt laget for å spille PC-spill på tv kan finne et publikum blant PC-spillere som er på jakt etter en unik og ny type spillopplevelse, fortalte Schelley Olhava, spillanalytiker ved IDC.

Windows-teknologi

ApeXtreme behandler PC-spillene dine som om de var et vanlig konsollspill. Du må fortsatt installere software i form av operativsysystemet Windows XP for å ta i bruk enheten, noe som ikke er nødvendig med en Xbox eller en Playstation, men dette gjøres bare én gang og etterpå fungerer ApeXtreme på vanlig måte.

Andre tekniske detaljer røper en VIA C3 1.4GHz hovedprosessor, en 300MHz S3 DeltaChrome grafikk-chip med 64MB RAM og en innebygd DVD-spiller.

I tillegg har ApeXtreme 256MB RAM, en 20GB harddisk, seks USB-porter (2.0), seks-kanals surround og internett-tilgang i form av en standard Ethernet-kontakt.

Prisen på konsollen vil sannsynligvis ligge på rundt 3000 kroner i USA, mens en modell med litt dårligere spesifikasjoner vil selges for cirka 2000 kroner.

For treg?

Til tross for den nye DISCover-teknologien har det blitt uttrykt bekymring over den relativt forsiktige prosessorhastigheten i ApeXtreme, ettersom mange av dagens PC-spill med tung grafikk og surround-lyd utfordrer selv meget raske PCer.

Produsenten har dog forsikret om at den nye konsollen er optimalisert for spill, og at de beskjedne hastighetene derfor ikke vil svekke ytelsen i nevneverdig grad.

<B>UTFORDRER:</B> Den nye ApeXtreme DISCover PC-spillkonsollen satser garantert på å stjele markedsandeler fra både Sony og Microsoft.
INN OG UT: Det finnes en rekke tilkoplingsmuligheter på ApeXtreme, inkludert surround, digital lydutgang og Ethernet.