Spillmusikk som får deg til å grine?

Symfoniske spillminner i går. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går kveld ble spillmusikk-symfonien «PLAY! A Videogame Symphony» avholdt i messehallen på Lillestrøm.

Rundt 3000 spillfans hadde funnet veien til konserten, og kunne dermed nyte musikk fra gamle og nye spillfavoritter, framført av et utvidet kringkastingsorkester med kor og gjester.


- Jeg har opplevd å se folk gråte i salen, fortale Jason Paul, produsent for konserten, til Dagbladet.no mens salen fylte seg opp av forventningsfulle publikummere.

For medlemmene i Kringkastingsorkesteret må det ha vært en bisarr opplevelse - og om man skulle tolke smilene deres, også en temmelig morsom en.

Ifølge Paul hadde ikke alle medlemmene i orkesteret like god erfaring med spill som det hoveddelen av publikum hadde, men spilltemaene satt stramt hos de rundt 130 på scenen, selv om de kun hadde øvd et par ganger.


Publikummet, som var hakket yngre og mer skeivt kjønnsfordelt enn det som er vanlig på en symfonisk konsert, fulgte ikke reglene for høflig applaus mellom låtene. Her var det vill jubel, gjerne midt inni en låt.

Selve framføringen var det ikke noe å si på. KORK er drivende dyktige, og med spennende gjesteartister som perkusjonisten Rony Barrak var det lett å la minnene ta overhånd under framføringen.


Med på konserten var også det svenske rockebandet Machinae Supremacy, som ga mer trøkk på noen av låtene - blant annet Metallica-låta «One», som er med på «Guitar Hero».

Messehallen fungerte fint som arena for symfonisk lyd, selv om viftestøyen fra lufteanlegget slo gjennom i de stille partiene. Da rockebandet satte i for fullt ble lyden dessuten litt «grøtaktig». Dessverre fikk ikke publikum helt oversikt over hvor mange som faktisk var på scenen, ettersom alle musikerne var plassert på en fornøyning, med publikum et nivå under. Vi skulle gjerne sett mer av koret, for eksempel!


Dette er imidlertig bare småplukk i det store sammenhengen. Det var svært god stemning under hele konserten, med et fornøyd publikum som forlot messehallen.

Det ble mer enn antydet at vi vil få se mer til «PLAY!» i Norge neste år - både Jason Paul og de norske arrangørene håper på et snarlig gjenyn. Er det da også lov å håpe på et mer passende konsertlokale?

For de av dere som ikke fikk med dere konserten, ble det hele tatt opp til en framtidig, offisiell dvd-utgivelse.

LES OGSÅ:

• Nettmøte om «PLAY!»
• - Endelig en jobb som sønnene våre er stolte av

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer