Spillmusikk som får deg til å grine?

Symfoniske spillminner i går. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går kveld ble spillmusikk-symfonien «PLAY! A Videogame Symphony» avholdt i messehallen på Lillestrøm.

Rundt 3000 spillfans hadde funnet veien til konserten, og kunne dermed nyte musikk fra gamle og nye spillfavoritter, framført av et utvidet kringkastingsorkester med kor og gjester.

- Jeg har opplevd å se folk gråte i salen, fortale Jason Paul, produsent for konserten, til Dagbladet.no mens salen fylte seg opp av forventningsfulle publikummere.

For medlemmene i Kringkastingsorkesteret må det ha vært en bisarr opplevelse - og om man skulle tolke smilene deres, også en temmelig morsom en.

Ifølge Paul hadde ikke alle medlemmene i orkesteret like god erfaring med spill som det hoveddelen av publikum hadde, men spilltemaene satt stramt hos de rundt 130 på scenen, selv om de kun hadde øvd et par ganger.

Publikummet, som var hakket yngre og mer skeivt kjønnsfordelt enn det som er vanlig på en symfonisk konsert, fulgte ikke reglene for høflig applaus mellom låtene. Her var det vill jubel, gjerne midt inni en låt.

Selve framføringen var det ikke noe å si på. KORK er drivende dyktige, og med spennende gjesteartister som perkusjonisten Rony Barrak var det lett å la minnene ta overhånd under framføringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer