Spillpest dreper tusenvis

Svartedauen sprer seg i World of Warcraft. Se video!

(Dagbladet.no): De store online-spillene er blitt mer virkelighetsnære enn selv utviklerne hadde forventet.

Siste tilskudd er en pest som sprer seg med rekordfart i spillet World of Warcraft, som har rundt fire millioner deltakere fra hele verden.

Flere tusen spillfigurer har måttet bøte med livet.

Ikke nok med at de dør som fluer, pesten er i tillegg uhyggelig smittsom og blir nå beskrevet som en epidemi

Det har ført til at likene ligger strødd i de største byene på flere servere.

Dør på sekunder

Bakgrunnen for pesten, er at selskapet Blizzard som har laget spillet, innførte det nye området Zul\'Gurub i oppdateringen i forrige uke. Der møter spillerne til slutt den onde lederen Hakkar.

Når han dør, blir spillerne infisert med sykdommen «Corrputed Blood».

BLODIG: Dette bildet fra Orgrimmar viser at mange er smittet. Det er uklart hvordan det gikk med fotografen. Foto fra spillet
BLODIG: Dette bildet fra Orgrimmar viser at mange er smittet. Det er uklart hvordan det gikk med fotografen. Foto fra spillet Vis mer

Egentlig skulle bare spillerne som var i nærheten av Hakkar bli smittet, men sykdommen skal ha spredd seg til byene via spillernes kjæledyr.

Sykdommen gjør mellom 263 og 337 i skade hvert andre sekund. Det betyr at spillere på lave nivåer dør på få sekunder.

Selv en figur på høyeste nivå, kan dø i løpet av under et minutt hvis de ikke får hjelp.

- Dette har spredd seg blant befolkningen. Også datastyrte figurer har fått pesten og er dermed smittebærere. Alle som er under nivå 50 dør nesten umiddelbart, står det i diskusjonsforumet der pesten først ble kjent.

Prøver å stanse

Hakkar er en så vanskelig figur å drepe, at bare noen promille av alle spillerne har gjort det ennå. Det kan være årsaken til at det bare er meldt om pest på tre servere så langt.

Blizzard jobber nå med å stanse pesten før den dukker opp i resten av Warcraft-universet.

Ifølge BBC er dette ikke første gang en virtuell sykdom sprer seg i onlinespill. I mai 2000 døde en rekke figurer i The Sims etter at de ble smittet av virtuelle marsvin.

PS! Ubekreftede meldinger sier at du kan overleve pesten hvis du er på en RP- eller PVE-server, og sørger for at ikke er flagget for PVP.

denne siden kan du se video av pesten i Ironforge.

Her er utbruddet i Orgrimmar.