TIGER WOODS: Sliter med å selge spill. - Skandalen kan ha ødelagt, mener analytiker.

Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
TIGER WOODS: Sliter med å selge spill. - Skandalen kan ha ødelagt, mener analytiker. Foto: ARNT E. FOLVIK / DagbladetVis mer

- Spillsalget lider av sexskandalen

Tiger er ikke like treffsikker på spillsalgslistene som i sengehalmen.

||| Tidligere i sommer rullet Electronic Arts tradisjonen tro ut en ny årgang med bestselgerserien «Tiger Woods PGA Tour». Siden 1998 har golfesset lånt bort sitt gode navn og rykte til disse spillene.

Før den tid hadde EA gitt ut World Tour Golf (1986) og PGA Tour-serien (1990-1998).

Etter at Tiger ble fersket med buksene nede i fjor høst, gikk EA Sports-sjef Peter Moore ut og uttrykte sin støtte - selv om andre sponsorer og samarbeidspartnere flyktet.

Moore gjorde det tidlig klart at det Tiger foretok seg utenfor greenen ikke var viktigst for EA, og sa at planene om PC-spillet «Tiger Woods PGA Tour Online» - og senere «Tiger 11» - ikke ble endret selv om hovedpersonen omtrent samtidig befant seg på en sexavhengighetsklinikk og senere kjempet seg tilbake på golfbanen.

Men nå, etter at «Tiger Woods PGA Tour 11» ikke har klart å imponere på salgslistene, peker analytiker Doug Creutz fra Cowen Group på at Woods-sexskandalen kan være bakgrunnen for at suksessen uteblir.

«Tiger 11» har gått tilbake 68 % sammenlignet med fjorårets golfspill, og Wii-versjonen selger hele 86 % dårligere sammenlignet med «Tiger Woods PGA Tour 10».

Det går altså spesielt dårlig med versjonen til Nintendo Wii. I fjor ble Tiger sluppet til Wii omtrent samtidig med at ekstrautstyret MotionPlus ble lansert, et tilbehør til Wii-kontrollerne som øker graden av nøyaktighet og presisjon — og som resulterte i et imponerende godt golfspill.

- Selv om dette i hvert fall delvis skyldes at fjorårets versjon ble sluppet i én pakke sammen med Nintendos nye Motion Plus-kontroller, er vi bekymret for at Woods-skandalen permanent kan ha ødelagt salgspotensialet for det vi betrakter som den tredje viktigste sportsserien til EA, bak Madden og FIFA, sier Creutz til Gamasutra.

EA har lansert spillet til Wii, Xbox 360 og PlayStation 3, i tillegg til en iPhone/iPod Touch-mobilversjon.

Alt håp er imidlertid ikke ute for «Tiger 11», for Sony demonstrerte på E3-spillmessen tidligere i sommer hvordan deres Wii-lignende kontrollere kalt Move tillater deg å putte på enda mer nøyaktig vis enn det vi til nå har fått oppleve. Det er derfor muligheter å blåse litt ekstra liv inn i «Tiger 11» når disse Move-kontrollerne lanseres til PlayStation 3 i september.