Spillsalget synker kraftig

Etter PlayStation 3-lanseringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er nå et par måneder siden PlayStation 3 ble lansert i Norge. Foreløpig har ikke befolkningen gått mann av huse for å kjøpe spillkonsollen, noe som har påvirket spillsalget i Norge, skriver Faro Journalen.

Salgstall fra Norsk Spill- og Multimediaforening (NSM) viser at det har vært en generell nedgang i antall solgte spill, og verst har det gått utover PSP og PlayStation 2.

Sammenlignet med de samme månedene i fjor, er nedgangen på salg over disk i butikk på 28 prosent. Salget av PlayStation 2-spill er redusert med hele 58 prosent, for PSP er tallet 55 prosent. Dette til tross for lovnader fra Sony om at PlayStation 2 vil leve side om side med PlayStation 3 i flere år fremover.

- Noe av forklaringen i nedgangen ligger nok i at en av hovedrapportørene til NSM, Elkjøp, ikke har kunnet levere tall i noen av ukene, sier markedssjef Morten Christoffersen i Nordisk Film til Faro Journalen.

- For vår del ligger vi omtrent på samme nivå som i fjor når det gjelder antall PS2-spill vi sender ut til butikker, men jeg vet ikke om de andre distributørene kanskje leverer færre PS2-spill for tiden. Tendensen vi ser på PS2 er at de titlene som blir store blir veldig store, mens de små fort blir veldig små, forklarer Christoffersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer