Spillutstyr som bare samler støv?

Microsoft vil unngå «Wii Fit»-fella.

(Dagbladet.no): De fleste som har spilt konsollspill i noen år kjenner til «problemet»: Du kjøper et spill som krever en eller annen form for ekstrautstyr, spiller det noen ganger - for deretter å legge vekk tilbehøret til støvsamling.

Etterhvert er det blitt en lang rekke spill som krever at du har større eller mindre dingser koblet til konsollen.

Mikrofoner, gitarer, pistoler, ratt, trommesett, balansebrett, bongotrommer, buzzere, kameraer - lista fortsetter, og i tillegg kommer selvfølgelig alle håndkontrollene.

Gimmick og gameplay

Nå har markedssjef David Gosen i Microsoft kommet med en pekefinger mot alt ekstrautstyret som ender opp med å bli lagt vekk - og benytter samtidig sjansen til å lange ut mot «Wii Fit».

- Det Nintendo gjør med sin Wii er fantastisk, det er det ingen tvil om. Men jeg tror at det av og til er en tynn linje mellom gimmick og bra gameplay. Vi har sett undersøkelser som viser at 60 prosent av de som kjøpte «Wii Fit» spiller det en gang, for å så ikke spille det igjen. Vi må derfor skape en rett balanse, sier Gosen til Develop magazine.

«Lips»

Produktet han sier de vil prøve å balansere rett med, er det kommende syngespillet «Lips» til Xbox 360, som ikke er helt ulikt det konkurrerende «SingStar» på PlayStation-maskinene.

PRØVER SEG MED SYNGING: Microsoft håper at de med syngespillet «Lips» kan gi spillerne en opplevelse god nok til at mikrofonene ikke blir lagt bort for godt. Foto: MICROSOFT
PRØVER SEG MED SYNGING: Microsoft håper at de med syngespillet «Lips» kan gi spillerne en opplevelse god nok til at mikrofonene ikke blir lagt bort for godt. Foto: MICROSOFT Vis mer

- Det vi gjør er å få nye forbrukere inn på spillmarkedet, og når de spiller et spill for første gang i sitt liv må vi behandle dem med respekt. Ved dagens slutt handler det om kreativitet. Strategien rundt ekstrautstyret må gi mening, og levere en sann og utvidende spillopplevelse. Om det bare er «ok», vil utstyret raskt havne i skapet under trappa, sier Gosen videre.

Vinden snur?

Nå kan ikke Microsoft sies å ha gjort mye for at tidligere lansert Xbox 360-utstyr finner veien ut av skuffen for ofte. Konsollens kamera er knapt støttet i noen spill, og det «Buzz»-aktige konseptet «Scene It?» har heller ikke for vane å ligge framme på stuebordet.

Med syngespillet «Lips» vil Microsoft forsøke å utfordre «SingStar» med trådløse, solide mikrofoner med innebyggede bevegelsessensorer.

Du kan dermed bruke dem som rytmeinstrumenter mens du synger, noe som også vi føre til at de lyser opp. I tillegg kan du synge til dine egne låter, direkte fra for eksempel en iPod.


Så gjenstår det bare å se hvor lenge mikrofonene får ligge lett tilgjengelig i stua når «Lips» lanseres før jul i år.

Hvordan er ståa med ditt spillutstyr? Samler det støv, bruker du det aktivt - eller har du kanskje funnet en smart måte å oppbevare det på som du vil dele med andre?

Spillutstyr som bare samler støv?
STØVSAMLER? Mange av de som kjøpte «Wii Fit» har ikke stått mye på balansebrettet i det siste, skal vi tro Microsoft.