Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spilte for en million fans

Men Rolling Stones langt unna Rio-rekorden til Rod Stewart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En drøy million fans møtte opp til Rolling Stones-konsert på Copacobana lørdag kveld da Rio de Janeiro la fem millioner kroner i potten og spanderte gratiskonsert på sine innbyggere i går kveld. Som et vorspiel til karnevalet om en uke.

Det var seniorrockernes tredje konsert i Brasil, og den første som var gratis for publikum. Men konsertrekorden på Rios berømte strand greide Mick Jagger og co. ikke å matche. Rod Stewart greide å samle formidable 3,5 millioner tilhørere til sin hese stemme på Copacobana nyttårsaften 1994.

300 til lege

Nattens millionkonsert gikk pent og pyntelig for seg. Rio-politiet hadde satt i verk sitt største sikkerhetsopplegg noen gang med 15.000 politifolk plassert over hele byen. 300 konsertdeltakere måtte ha medisinsk behandling.

Åtte storskjermer og 16 lydtårn hjalp konsertpublikummet å henge med på åpningslåten Jumpin\' Jack Flash og de 19 andre konsertnumrene - de fleste gamle klassikere, men også noen fra det siste albumet \'A bigger bang\'.

Mick Jagger sjarmerte også publikum med portugisiske gloser. Fredag besøkte Jagger sin seks år gamle sønn Lucas i Rio, men brasilianerne ble snytt for å se gutten, far og mor Luciana Jimenez (26) sammen. TV-vert Juminez er en ettertraktet sambadanser og var opptatt med sin egen forestilling.

Rolling Stones fortsetter sin Amerika-turne med konserter på River Plate stadion i Buenos Aires tirsdag og torsdag. Så ruller steinene videre til Mexico City, Moneterrey, Las Vegas, Los Angeles, Little Rock og til slutt Fort Lauderdale 12. mars.

Bergen 6. juni

 SLIK SER DET UT  på Rios paradestrand Copacobana når en million Stones-fans møter opp. FOTO: Scanpix/Reuters.
SLIK SER DET UT på Rios paradestrand Copacobana når en million Stones-fans møter opp. FOTO: Scanpix/Reuters. Vis mer

Da tar rockens seniorsjefer en pause før Europa-turne, som inkluderer Rolling Stones\' første konsert i Norge på åtte år - på Koengen i Bergen 6. juni. Der er det ikke gratis - og i prinsippet utsolgt. Billetter tilbys på nettet til rundt 3.000 kroner.

62 ÅR OG FULL KONTROLL Mick Jagger hadde draget på fansen i Rio i natt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!