Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spilte for sin døde venn

Marius Müller produserte den første singelen til Dance With a Stranger. Seint i går kveld hyllet Frode Alnæs og resten av bandet sin avdøde gitarvenn med en klassisk gitarballade Müller likte godt. Fra en gitarist til en annen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Platelanseringen til Dance With a Stranger ble ikke helt som de hadde tenkt seg. Søndag kom de til Oslo for å presentere sin nye plate «Happy Sound». På kvelden fikk de sjokkmeldingen om Marius Müllers tragiske bortgang.

En av landets mest respekterte og ypperste gitarister omkom da han krasjet med sin Oldsmobile i en lyktestolpe like ved bomringen ved Alnabru i Oslo. Han ble bare 40 år gammel.

Alnæs fylte selv 40 år for et par uker siden.

- Jeg ble helt satt ut, sa han til Dagbladet i går kveld.

- Vi lurte på om vi skulle avlyse lanseringen, men jeg tror dette er i hans ånd.

Med stor innlevelse hedret han sin gode venn med sin egen komposisjon «Mr. Walker» på Scene West Victoria seint i går. Det er en låt gruppa alltid har spilt live, men aldri har gitt ut på plate.

- Det er en låt han kunne tenkt seg å spille inn selv, sier Alnæs.

Samhold

Alnæs forteller at det er et spesielt samhold gitaristene imellom. Forrige søndag snakket de sammen under minnekonserten for Smugets grunnlegger Gunnar Simonsen. Det ble Müllers siste konsert.

- Vi er en egen rase, med en egen sjargong og humor. Jeg husker Marius ble såret da jeg fortalte at jeg ikke syntes han hadde fin gitarlyd. Jeg brukte lang tid på å forklare hva jeg mente, men vi ble kjempevenner. I fjor delte vi ut Spellemannpris, og da spilte vi sammen på scenen, forteller Alnæs.

- Jeg veit at Marius ville ønsket at vi bare skulle spelle og fortsette den veien han har gått opp for oss, sier Frode Alnæs.

Funhouse

Müller var høyt respektert i musikermiljøet. Han ble kjendis over natta med «Den du veit» i 1981 og fikk en hit med balladen «Carmen». Han ble medlem av Lava og dannet seinere gruppa Funhouse, men jobbet i tillegg med svært mange i bransjen både i Norge og Sverige - som studiomusiker eller produsent.

Den humoristiske siden av seg fikk Müller fram gjennom det mangeårige samarbeidet med Herodes Falsk og Tom Mathisen og i «Herreavdelingen» på Petre.

Marius Müller etterlater seg samboeren Helga og deres 14 år gamle datter Mia.

HEDRET GITARVENNEN: Frode Alnæs spilte sin egen komposisjon «Mr. Walker» for å hedre gitarvennen Marius Müller.