Spilte i kultfilm før de ble stjerner - nå kommer Netflix-serien

«Wet Hot American Summer».

STJERNER: I tv-serieutgaven av «Wet Hot American Summer» spiller Amy Poehler (43) og Bradley Cooper (40) nok en gang 17 år gamle veiledere på sommerleir. Med ansvar for å sette opp en musikal. Foto: Saeed Adyani / Netflix
STJERNER: I tv-serieutgaven av «Wet Hot American Summer» spiller Amy Poehler (43) og Bradley Cooper (40) nok en gang 17 år gamle veiledere på sommerleir. Med ansvar for å sette opp en musikal. Foto: Saeed Adyani / Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På en sommerleir i 1981 rusler en fjortis med rødt hår og sinte øyne inn i leirkantina med en pinne hvor en gul badebukse henger i enden.

Eller, gulbrun.

Han sirkler inn badebuksas eier, jevngamle Kevin, og roper ut foran leirdeltakerne:

 —Noen som vet hvem disse tilhører?

— Nei, svarer Kevin.

— Rart. Det står Kevin på navnelappen inni. Kan du forklare hvordan badebuksa di endte opp i skogen fulle av bæsj om du ikke gjorde det?

— Det er tydelig at noen stjal badebuksa mi og bæsja i den.

Forklaringen høres ikke helt troverdig ut. På en benk lenger borte følger jenta han liker nøye med.

Så kommer redningen. En voksen mann i dameklær som braser inn og med sin lyseste stemme sier:

— Jeg er frøken Patty Pancakes og jeg liker å gjøre fra meg i andre folks klær. Det er greia mi, og jeg skammer meg ikke!

Forvent mange slike scener når Netflix neste helg ruller ut miniserien «Wet Hot American Summer - First Day of Camp», den etterlengtede oppfølgeren til en av de største komikultfilmene i nyere tid.
Klineleit
Fortellingen om livet på en sommerleir var basert på regissør David Wain og hovedrolleinnehaver/manusforfatter Michael Showalters ungdomsminner, med alt det innebærer av klossete søk etter noen å kline med, sosial usikkerhet, rampestreker og merkelige innfall.

Filmens store komiske poeng?

GLADGJENG: Komigjengangere som Zak Orth, Michael Showalter, Ken Marino, Joe Lo Truglio og Nina Hellman er også med i filmen. Foto: Saeed Adyani / Netflix
GLADGJENG: Komigjengangere som Zak Orth, Michael Showalter, Ken Marino, Joe Lo Truglio og Nina Hellman er også med i filmen. Foto: Saeed Adyani / Netflix Vis mer

Tenåringene som fungerer som leirledere ble alle spilt av skuespillere i slutten av 20-årene og begynnelsen av 30-årene.

Og, bonus: Noen år senere var de samme skuespillerne noen av USAs mest ettertraktede komikere.

Her fikk man servert alt fra Amy Poehler i heftig surfjes-modus til en fantastisk klysete Paul Rudd, sammen med godtfolk som Ken Marino, Michael Ian Black og Elizabeth Banks.

Og så Bradley Cooper, da, i det som faktisk var Oscar-vinnerens filmdebut.

Filmen ble spilt inn ved en ekte sommerleir, Camp Towanda.

Skuespillerne bodde der under hele innspillingen, spiste forferdelige pizzabagels til middag hver dag og forsøkte å snike seg unna til en Walmart-butikk i nærheten så ofte de kunne for å hamstre øl.

Som Paul Rudd sa til Details i anledning filmens tiårsjubileum:

— Det var akkurat som sommerleir, bortsett fra at vi fikk lov til å drikke.

Medspiller Amy Poehler følte at hun fikk en ny sjanse til å perfeksjonere sommerleir-livet.

— Og nå var vi smartere, flinkere til å drikke og mer seksuelt erfarne. Ingen klarte å holde kontakten med folkene hjemme. Vi hadde en telefonautomat, og alt man hørte der var lyden av folk som fant på unnskyldnigner til kjærester og koner om hvorfor de ikke kom hjem.

Konstant regn
Filmen hadde sine utfordringer.

Budsjettet var lavt, regissør Wain hadde aldri vært på et filmsett før og sjefen for Camp Towanda var ganske misfornøyd med all røykingen og drikkingen.

Verst: Av 28 opptaksdager var 25 fylt med regn.

— I scenen hvor vi lekte sisten var det en orkan rett over oss, forteller Showalter til Details.

— Vi hadde et kvarter på å filme den før vi befant oss i en regnskur. Uten at du merker det i filmen.

Når serieutgaven nå dukker opp er den en forløper som foregår i dagene før filmen tar til.

Mens rollefigurene dermed er noen dager yngre, har det gått motsatt vei for skuespillerne.

Noe regissør Wain selvsagt synes er rasende festlig.

— De var allerede ti til femten år for gamle under innspillingen i 2000, sier han til Esquire.

— Nå er de 14 år eldre enn det igjen. Så får folk avgjøre selv om de synes det er gøy eller ikke.

UFORDRAGELIG: Paul Rudd spiller en usedvanlig ufordragelig tenåring i «Wet Hot American Summer». Marguerite Moreau spiller kjæresten. Foto: Gemma La Mana / Netflix
UFORDRAGELIG: Paul Rudd spiller en usedvanlig ufordragelig tenåring i «Wet Hot American Summer». Marguerite Moreau spiller kjæresten. Foto: Gemma La Mana / Netflix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer