Spilte på g-streng

BODØ (Dagbladet): Stuntpoeten Triztan (tidligere Kjell Erik) Vindtorn tar stadig nye veier i kunstens irrganger. I går kveld leste han erotiske dikt akkompagnert av perkusjonist Finn Sletten, som spilte på en stripper.

«Jeg blar i dine skamlepper,» leste Triztan med malm i røsten, mens den anerkjente perkusjonist Sletten, litt rødmusset i ansiktet, tappet løs på blanke messingen til modell og stripperske Cecilie Jordal.

120 publikummere (fullt hus) på kaffebaren En Kopp i Bodø fulgte åndeløst med på dette helt siste innen visuell poesi - alt mens Triztan ufortrødent leste videre fra sitt dikt, kalt «Av en sommerfugls erindringer».

- Litt vondt

«Skinn dine lepper inn i solstrålene!», «...jeg er en fjellklatrer i venusberget», «...du banker alle mine konturer flate». Og andre strofer.

- Spennende, mente Cecilie (22) etterpå. Før hun la til:

- Det gjorde litt vondt på de hardeste slagene.

Forestillingen gikk i regi av bodøprosjektet «Philosophiske Smuler», og PS-produsent Geir Are Jensen kan ikke love reprise:

- Den forblir nok en urpremiere !

Godlyd

Triztan Vindtorn, som nylig byttet navn fordi han snart flytter til Spania, og debutere på et meksikansk bokforlag («Det nytter ikke å hete Kjell der nede») - forklarer hvorfor han lanserer det menneskelige trommeskinn:

- For to år siden gjorde perkusjonist Paolo Vinaccia og jeg dette på radio, der jeg leste og han slo på huden til en NRK-ansatt kvinne. Vi prøvde å finne kroppens lyd. Eksperimentet var så vellykket at jeg fikk lyst til å gjøre det på scenen. Poesi er noe av det mest lavmælte i vår skrikende hverdag. Nå larmer jeg litt jeg også.

- Dine dikt er kanskje ikke blant de mest lavmælte?

- Nei da. Og disse diktene er blant mine mest vovede, mener Triztan.

DIKT MED DASK: Triztan Vindtorn 8t.v.) leser dikt mens perkusjonist Finn Sletten, iført innoljede hender, bruker Cecilie Jordal som trommeskinn.Foto: ERIK RYGG LUNDE