Spilte på Øya-festivalen mot sin vilje

André 3000 i Outkast ville ikke på turné.

SNAKKER UT: André 3000 fokuserte mer på antrekket enn musikken under siste Outkast-turné. Her fra Øya-festivalen i Oslo. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet
SNAKKER UT: André 3000 fokuserte mer på antrekket enn musikken under siste Outkast-turné. Her fra Øya-festivalen i Oslo. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I august sto hiphop-legendene i Outkast på scenen under Øya-festivalen i Oslo, som del av en festivalturné i anledning duoens tjueårsjubileum.

Konserten delte anmelderne: Dagbladet trillet en sekser, mens Dagsavisens anmelder ga en ener og kalte det «rett og slett litt trist å se to giganter levere fra seg så lite artisteri og spilleglede».

Nå forteller rapper André 3000 at han egentlig ikke ville delta på turnéen, og at han følte at han «solgte seg».

Mystiske kostymer I et intervju med magasinet The Fader forteller rapperen at han følte gjenforeningsturnéen med makker Big Boi var unødvendig.

- Ærlig talt så ville jeg ikke være med på turnéen. Vi hadde ikke opptrådt sammen på ti år. Det var gamle sanger, sier han til magasinet.

Den kreative løsningen ble å bruke noen iøynefallende kostymer til å uttrykke seg.

- Jeg spurte meg hvordan jeg skulle presentere disse låtene, uten noe nytt å komme med. Så tenkte jeg at jeg kunne si noe nytt selv om jeg fremførte gamle låter. Til slutt var jeg mer opptatt av det (kostymene, journ. anm.) enn selve konserten. Det var gøy å løpe ut på scenen i noe slikt, sier rapperen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer