Spilte så det luktet svidd

(MOLDEJAZZEN) Dagbladet.no: Charlie Haden sendte en jazza melding til «dumme» George W. Bush på konserten i går. Jaga Jazzist og Krøyt/Fläskkvartetten spilte så det luktet svidd. Se video fra konsertene!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens Forum under Pat Methenys konsert med Arild Andersen og Paal Nilssen-Love var fylt opp til randen, spilte Charlie Hadens Quartet West for et ikke mer enn halvfullt Idrettens Hus. Til gjengjeld var publikum konsentrert og takknemlig.

Lekne jazzveteraner

I forkant ville man trodd at konserten ville bli en stille opplevelse. Artisten krevde at ølsalget stengte før konserten. Dessuten hadde Haden installert seg i bakgrunnen av scenen, plassert bak en slags plastskjerm som markerte en avstand til resten av bandet.

Men konserten ble en leken og konsentrert jazzopplevelse. Allerede fra begynnelsen viste hovedpersonen sitt gode humør da han glemte tittelen på de tre første sangene, og smilende fortalte at han hadde en overraskelse til publikum.

Soloene sto i fokus under konserten, og alle bandmedlemmene fikk rikelig med plass. Alan Broadbents pianopartier fikk stor applaus, og saksofonen til Ernie Watts gjorde det ene krumspringet etter det andre. Sjefen sjøl danset med bassen, og Larance Marable, som tidligere har spilt med Charlie Parker, lekte fantasifulle barneleker med trommene, til lytternes store glede. Hadens overraskelse viste seg å være hans kone, sangerinnen Ruth Cameron, som kom inn på to lavmælte jazzlåter midt i konserten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer