ØREDØVENDE: Vokalist Ali Campbell er nå tilbake i UB40 igjen, etter å ha vært ute av bandet noen år på grunn av interne stridigheter. Tilbakekomsten feiret han med en etter sigende høylydt konsert i Cambridge. Foto: NTB Scanpix
ØREDØVENDE: Vokalist Ali Campbell er nå tilbake i UB40 igjen, etter å ha vært ute av bandet noen år på grunn av interne stridigheter. Tilbakekomsten feiret han med en etter sigende høylydt konsert i Cambridge. Foto: NTB ScanpixVis mer

Spilte så høyt at konsertgjengers øre begynte å blø

UB40 beklager.

(Dagbladet): Lyden på mandagens UB40-konsert i britiske Cambridge var ifølge BBC så høy at den forårsaket både hjertearytmi og blodige ører.

Anna Webster fra Willingham i Cambridgeshire forteller til den britiske rikskringkasteren at støyen gjorde at det ene øret, som hun har hatt problemer med siden hun sprakk trommehinnen som barn, begynte å blø.

- Forferdelig høyt Hun forlot konserten under første låt sammen med et tredvetalls andre konsertgjengere.

- Det var forferdelig høyt. Bassen dunket til og med i foajéen. Mange klarte ikke høre på, så de måtte bare gå. Bassen vibrerte gjennom hele kroppen og gjorde at man også fikk hjertebank, sier Webster.

Også Angela Paffett fra Alconbury forlot konserten.

- Bassen krasjet inn i deg som et damplokmotiv. Jeg hadde store smerter i brystet, forteller hun til BBC.

Stella Jackson, fra Arsley i Bedfordshire, sier at hun fikk hodepine og at «konserten var bortkastede penger».

Beklager lydnivået UB40 er et reggeaband fra Birmingham i Storbritannia som har solgt 70 millioner plater. I løpet av deres langstrakte karriere har de hatt flere nummer én-hits, inkludert to Billboard-singeltopper med coverversjoner av Neil Diamonds «Red Red Wine» og Elvis Presleys «Can't Help Falling in Love».

En talsperson for bandet beklager at Webster fikk kvelden sin ødelagt. Han sier det ikke var noen som sa fra om lydnivået til dem under konserten, men at lydmannen deres nå har fått beskjed.

Konsertarenaen Corn Exchange sier at de alltid jobber etter strenge helse- og sikkerhetsretningslinjer, og at alle på konserten hadde tilgang på øreplugger.

Talspersonen deres sier videre til BBC at lydnivået var konsertpromotøren DHP Concerts ansvar.

DHP Concerts sier på sin side at dette er bandets eget ansvar.