HØYLYTT SKYTING: Det opplyses ikke om hvilket skytespill som var årsaken til politiutrykningen i København lørdag, men her er et nylig skytespill til PlayStation 3, «Resistance 2». Foto: INSOMNIAC / SONY
HØYLYTT SKYTING: Det opplyses ikke om hvilket skytespill som var årsaken til politiutrykningen i København lørdag, men her er et nylig skytespill til PlayStation 3, «Resistance 2». Foto: INSOMNIAC / SONYVis mer

Spilte skytespill, fikk politiet på nakken

Trodde våpenlyder var ekte.

(Dagbladet.no): Når det kriges i naboleiligheten, er sjansen stor for at det dreier seg om en film eller et spill som konsumeres på full guffe - i hvert fall i vår del av verden.

Politiet i Valby utenfor København i Danmark tok imidlertid ingen sjanser da det kom rapporter om pistolskudd i en leilighet lørdag kveld, melder Ekstrabladet.dk.

Det siste året har det vært mange skyteepisoder i København, og politiet er derfor ekstra på vakt. Flere patruljer bevæpnet med maskinpistol troppet opp på det mulige åstedet.

Forbløffelsen må ha vært stor for de to guttene på 21 år som spilte skytespill på en PlayStation på storskjerm med høyt volum fra høyttalerne. De ble først klar over politioppbudet utenfor leiligheten da en megafon-stemme oppfordret dem til å komme ut.

- De forklarte oss hvordan det hele hang sammen. Etter å ha ransaket leiligheten - noe vi alltid gjør i slike situasjoner - uten å finne våpen, fikk de to mennene returnere til leiligheten, sier vakthavende John Hansen ved København-politiet til Ekstrabladet.

Han forteller politiet laget en såkalt «innramming» der de sperret av eiendommen for å sikre mulige fluktveier, men at guttene kom ut før det ble snakk om å rykke inn i leiligheten.

- Etter de mange skyteepisodene i fjor, lytter alle etter skudd. Vi har et veldig stort arbeid med å sortere alle som ringer inn, der det meste viser seg å handle om fyrverkeri eller lignende. Men vi neglisjerer ikke meldinger om skudd når det blir ringt til oss - noe denne aksjonen illustrerer ganske godt, sier Hansen til Ekstrabladet.dk.