Anmeldelse: Melodi Grand Prix på NRK 1

Spinkelt og pålesset

Tolv artister kjempet om en plass i finalen i Rotterdam. Tix banket Keiino i gullfinalen. Vi anmeldte GP-finalen låt for låt.

VANT: Andreas Haukeland alias Tix fikk klart flest stemmer av seerne og stakk av med seieren i Melodi Grand Prix. Han og Keiino sto igjen i gullfinalen. Alle foto: Julia Marie Naglestad / NRK
VANT: Andreas Haukeland alias Tix fikk klart flest stemmer av seerne og stakk av med seieren i Melodi Grand Prix. Han og Keiino sto igjen i gullfinalen. Alle foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Fra Fornebu rett utenfor Oslo, uten publikum, ønsket NRK velkommen til årets fnale i Melodi Grand Prix. 26 bidrag var blitt til tolv, som i kveld kjempet om en plass i den europeiske finalen i Rotterdam 22. mai. De som gikk til gullfinalen var Tix og Keiino.

Det var seerne som bestemte, og Tix vant med stor margin. Vi anmeldte som vanlig låt for låt.

Atle Pettersen: «World On Fire» (Atle Pettersen, Jesper Borgen, Magnus Clausen, Alexander Pavelich, Peter Daniel Newman)

«World on Fire» høres ut som den nye OL-låta. Den er «høyreist» og pompøs, med en hul tekst som blir en eneste stor klisje. Atle synger helt greit og låten er helt grei, men det er også det store problemet her. Verden tar virkelig ikke fyr av dette. Låten går inn og rett ut igjen, men jeg deler gjerne ut noen poeng til dem som styrer grafikken i NRK!

Raylee: «Hero» (Andreas Stone Johansson, Anderz Wrethov, Laurell Barker, Thomas Stengaard, Frazer Mac)

Den «Flashdance»-inspirerte «regndusjen» fra delfinalen vakte en viss oppsikt, og vokalen satt ikke som den skulle. Atle sto aleine på scenen, men her er danserne med. Det hører med til en sang som dette. Den lange fletta er tilbake, og det er også den helt unødvendige regndansen. Vokalmessig virker hun sikrere enn i delfinalen. Men, altså: «Jeg skal bli superstjerne», sier Raylee. Jeg tror ikke det blir med hjelp fra Grand Prix.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer