Spinner videre

Kan det være temperamentet? Kan det være hans usvikelige og helt ubegrunnede tro på egen storhet? Åkke som; nå er'n aleine igjen. «Karl», furien fra «Mot i brøstet», ble forlatt av Målfrid, Nils og Trine. Men nå bygger han opp ny vennekrets på en ny kant av byen. «Karl & co» møter du 3. mars.

Selv etter 142 episoder av «Mot i brøstet» tror Tore Ryen at seerne orker mer av Karl. Derfor blir «Karl & co» laget som såkalt spinoff-serie. I går var det første opptaksdag.

Lettest

- Det var greiest å gjøre en oppfølgerserie på Karl, forklarer Tore Ryen. - Han kan jo oppføre seg normalt...

- Men er bare god til å skjule det?

- I den forstand at han har en vanlig jobb, samt familie og kjente som vi ikke har møtt i «Mot i brøstet».

Ryen er rimelig trygg på at folket vil ha mer i samme stil.

- Det er da noen som har ringt, knegger han fornøyd. Vel vitende om seerstormen han og gjengen fra «Mot i brøstet» forårsaket da de var gjester hos Per Ståle Lønning.

Zappetotten er sjef

- 37000 ringte inn på rekordtid. De ville vi skulle kjøre videre. Det er et helt straight utgangspunkt for meg. Det er jo seerne som kan dette! Og det er de som bestemmer.

- Men er det ikke makta, du, som rår?

- Nei, det er zappetotten! Det er der makta ligger. I dag gidder ingen å hisse seg opp over dårlige TV-programmer. De bare zapper til neste kanal. Men vi skal prøve å holde på seerne som så på «Mot i brøstet» mandager halv åtte. Vi arver sendetida også. Så vi veit hva vi treffer. Barn blant annet. Dermed må det bli litt snilt og rundt tematisk sett.

Spent på tall

Ryen var avslappet, røykende, til stede i studio.

- Ikke det minste nervøs?

- Ikke i dag, nei! Men jeg ville vært jævlig nervøs om det hadde vært direktesending. Det eneste jeg er spent på er seertallene. Hva avisene skriver er jeg ikke spent på.

- Anmelderne kritiserer dårlig manus?

- Å, det varierer vel, men det er ikke de fire TV-anmelderne som er vårt publikum. Da hadde jeg ikke giddet, flirer Tore Ryen, og klapper Karl, Nils Vogt, kameratslig på skuldra.

- Satt bra dette, roste sjefen, mens Harald Heide-Steen, Knut Lystad, Turid Balke, Minken Fosheim og Eldar Vågan tørket svetten under studiolampene.

ETTERFØLGER: Karl & Co. kommer på TV2 fra den 3. mars.