Anmeldelse: Guro Hoftun, Eldreliv

Spis mindre, gå tur

«Eldreliv» er dyster lesning, men det finnes håp.

GOD ALDERDOM: Guro Hoftun har skrevet en mangfoldig bok om eldreliv. Foto: NTB SCANPIX / SHUTTERSTOCK
GOD ALDERDOM: Guro Hoftun har skrevet en mangfoldig bok om eldreliv. Foto: NTB SCANPIX / SHUTTERSTOCK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alle vil leve lenge, men ingen vil bli gamle». Dette Cicero-sitatet er hentet fra «Eldreliv», men det er også tittelen på sykepleier Runar Bakkens bok om å bli gammel. Det er to av påfallende mange – og gode - bøker om den fryktede alderdommen som har kommet i år. Eksempelvis også Sissel Grans «Inni er vi alltid unge» og Tor Age Bringsværds «Mens jeg har dere her».

VG-journalist og forfatter Guro Hoftuns «Eldreliv» er en oppfølging av den brageprisnominerte «Storbarnsliv». Den handler om de vanskelige tenårene, der Hoftuns forhold til tenåringsdatteren går som en rød tråd gjennom boka. Her er det forfatterens forhold til moren som danner ryggraden.

Moren er som veldig mange andre eldre; ung i hodet, men med en sviktende kropp. Hun trosser datterens gode råd om å spise mindre og bevege seg mer. En av bokas mange fine bilder er da Hoftun iler gjennom Gardemoen med moren i rullestol – og reflekterer at for bare noen tiår siden var det omvendt. Den alltid travle moren halset avgårde med henne i barnevogn.

Sykehjemshistorier

«Eldreliv» er både grundig og flerfoldig. Hoftun bruker forskning, fagfolk, egne erfaringer og ikke minst et utall møter med eldre mennesker. Disse møtene er en featureaktig blanding av portrett og intervju, der mange allerede har stått på trykk i «VG Helg».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer