DEBATT

Spis økologisk!

Verden trenger det.

ADVARTE:  Midt i flomskadene på Vestlandet fikk vi klar beskjed av Bente Wahl: Snart må plenen klippes året rundt!
ADVARTE: Midt i flomskadene på Vestlandet fikk vi klar beskjed av Bente Wahl: Snart må plenen klippes året rundt! Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Meteorologene har talt: Midt i flomskadene på Vestlandet fikk vi klar beskjed av værdamen Bente Wahl. Snart må plenen klippes året rundt! Wahl foreslår færre fly og mer kildesortering, men det er ikke nok. Vi må endre forbruksmønster. Kjøpe mindre, reparere mer, og spise mat som belaster klimaet minst mulig. Det betyr mye mindre kjøtt, mer fisk og sjømat, og mye mer planteprodukter. Kjøttet må komme fra dyr som kan leve av gras og rester vi ikke spiser selv, og gi oss melk, egg og ull med på kjøpet. Korn er først og fremst menneskemat. Beregninger gjort ved Bioforsk Økologisk viser at med slike kostendringer, null matsvinn og en begrenset oppdyrking av jordbruksareal, kan vi klare å produsere mat til cirka 5 millioner mennesker i Norge, økologisk dyrket. Med en økologisk diett vil klimabelastningene bli betydelig lavere, på grunn av færre husdyr. Maten vil bli dyrere, men vi kan spare store kostnader til sikringstiltak og reparasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer