Spiser igjen

Christina Ricci er forelsket.

(Dagbladet.no:) Christina Ricci (24) har slitt med anoreksia i mange år. Hun forklarer spiseforstyrrelsene med at hun slo gjennom så tidlig. Allerede som tiåring, der hun blant andre spilte mot Winona Ryder. Senere fikk hun en av hovedrollene i den burleske «the Adams Familiy».

38 kilo

Presset ble for stort. Da Ricci var 14, hadde hun utviklet anoreksia.

- På grunn av all suksessen ville jeg forbli et barn, alle de gode tingene jeg verdsatte kom da jeg var liten, forteller hun i et intervju med Elle, ifølge Sky News.

En periode veide hun bare 38 kilo. Til slutt truet terapeuten med sykehusinnleggelse og tvangsforing. Ricci begynte å spise så smått, formene kom tilbake, og hun opplevde å få roller som yppig, ung forførerinne.

Trangt ideal

Men skjønnhetssidealet i Hollywood er trangt. Spiseforstyrrelsene blusset opp - og vekten raste.

Men så forelsket hun seg.

- Jeg er forelsket for aller første gang, sa Ricci da hun møtte kjæresten Adam Goldberg for cirka ett år siden.

Ricci la om livsstilen: sluttet å løpe sine 10 daglige 10 kilometer, sluttet å nekte seg karbohydrater, og begynte i stedet å spise tre balanserte måltider om dagen - og én osteburger i ny og ne. Og vekten har stabilisert seg.

- Når noen elsker deg og elsker kroppen din, føler du deg sexy, sier hun.

- Jeg har bestemt meg for ikke å bekymre meg for vekten lenger, jeg vil bare være den jeg er.

TYNN: Her er Christina Ricci under åpningen av den amerikanske paviljongen i Cannes i mai 2002.
SUNN: Fortsatt ikke akkurat tykk, men Christina Ricci sier hun har klart å overvinne spiseforstyrrelsene etter at hun møtte skuespillerkjæresten Adam Goldberg. Goldberg er blant annet kjent for sin rolle i «Saving Private Ryan», og har også medvirket i flere tv-serier. - Jeg har akseptert kroppen min, og kjæresten min har hjulpet meg mye, sier Ricci.