Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spiser menn til Lunch

Hun skifter elskere som andre skifter truser, kaller Courtney Love et hån mot feminismen, og lager oppsiktsvekkende bøker og plater.

I morgen kommer den kontroversielle undergrunnskunstneren Lydia Lunch (39) til Osloklubben Mars for å lese fra sin siste bok, «Paradoxia».

- Disney, MTV og de andre kommersielle storkonsernene er i ferd med å drepe all kultur. Artister med ekte lidenskap og egenart blir fullstendig ignorert av media, smeller Lunch. Den amerikanske anti-konformisten er mer rasende engasjert enn noensinne.

- Jeg går til stormangrep på verden hver eneste kveld. Er det ikke vakkert, sier hun med raspende stemme og harsk humor.

Selvutleverende

Mulitkunstneren Lunch har gjort seg bemerket gjennom musikk, film, fotoutstillinger, teateroppsetninger og performance-opptredener de siste 22 årene.

«Paradoxia» er en særdeles direkte og høyst selvopplevd beretning fra Lunch' liv som moderne nomade og storforbruker av menn. Boka har fått oppmerksomhet fordi Lunch beskriver sine egne sex-opplevelser på en rå og usentimental måte som savner sidestykke blant kvinnelige, erotiske forfattere.

Hater romantikk

- Hvilke forfattere føler du deg beslektet med?

- Folk som Henry Miller og Jean Genet.

- Hva med Anais Nin?

- Hun har jeg aldri likt. Altfor romantisk i sine sex-skildringer. Typisk kvinnelige forfattere. De makter ikke å skrive om sex uten å blande det med romantikk. Irriterer meg.

- Du skyr romantikk som pesten?

- Jeg er et rovdyr. «Paradoxia» er dagboka til et rovdyr. Jeg har våget å omfavne mine maskuline sider, og nå vil jeg fortelle om erotikk og livet generelt på en intens måte, sier Lunch.

-Courtney Love skal være veldig inspirert av deg?

- Inspirert til å gjøre hva da? Lage dårlige pop-punk plater? Hvis hun representerer den kulturelle reaksjonen til det jeg har gjort de siste to tiårene, burde jeg kaste inn håndkledet. Hun er latterlig, et hån mot kvinner generelt og trussel mot seg selv. Courtney Love er ei kommers hore.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling