Spiser menn til Lunch

Hun skifter elskere som andre skifter truser, kaller Courtney Love et hån mot feminismen, og lager oppsiktsvekkende bøker og plater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I morgen kommer den kontroversielle undergrunnskunstneren Lydia Lunch (39) til Osloklubben Mars for å lese fra sin siste bok, «Paradoxia».

- Disney, MTV og de andre kommersielle storkonsernene er i ferd med å drepe all kultur. Artister med ekte lidenskap og egenart blir fullstendig ignorert av media, smeller Lunch. Den amerikanske anti-konformisten er mer rasende engasjert enn noensinne.

- Jeg går til stormangrep på verden hver eneste kveld. Er det ikke vakkert, sier hun med raspende stemme og harsk humor.

Selvutleverende

Mulitkunstneren Lunch har gjort seg bemerket gjennom musikk, film, fotoutstillinger, teateroppsetninger og performance-opptredener de siste 22 årene.

«Paradoxia» er en særdeles direkte og høyst selvopplevd beretning fra Lunch' liv som moderne nomade og storforbruker av menn. Boka har fått oppmerksomhet fordi Lunch beskriver sine egne sex-opplevelser på en rå og usentimental måte som savner sidestykke blant kvinnelige, erotiske forfattere.

Hater romantikk

- Hvilke forfattere føler du deg beslektet med?

- Folk som Henry Miller og Jean Genet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer