Eurovision:

- Spiser skinnjakka om Tix vinner

- Hvis TIX vinner den internasjonale finalen skal jeg spise skinnjakka til Anders Grønneberg, skrev Steinar Sagen på Twitter i februar. Lørdag kan det bli virkelighet.

Her tar Dagbladets musikkanmelder Anders Grønneberg første bit av pannebåndet til Tix. Foto: NRK Vis mer
Publisert

Lørdag er det endelig finale i årets Eurovision. Veien til Rotterdam har vært lang for Andreas «Tix» Haukeland, som stakk av med seieren under årets MGP, og dermed ble Norges utvalgte bidrag til årets internasjonale konkurranse.

Dagbladets anmelder Anders Grønneberg var ikke nådig i sin bedømmelse av artistens bidrag «Ut av Mørket», som i konkurransen bærer tittelen «Fallen Angel» i sin engelske utgave. Grønneberg ga låta terningkast én, og skrev at artisten «skulle aldri vært der med en så hjelpeløs låt».

Så kom uttalelsen som skulle få konsekvenser: «Jeg skal spise Tix-pannebåndet, på en seng av knuste glasskår fra brillene hans, dersom han vinner MGP-finalen», skrev anmelderen.

Tok en Grønneberg

Og nettopp det ble Grønneberg nødt til å gjøre, direkte på TV i beste sendetid, etter at Tix stakk av med seieren. De to møttes i NRKs «Debatten» 23. februar for å diskutere anmeldelsen, hvor Grønneberg fikk servert pannekaker med stekt pannebånd.

En av dem som så sitt snitt til å komme med en spøk den kvelden var «Radioresepsjonen»-programleder Steinar Sagen.

Twitter tok Sagen anmelderens spøk ett steg videre, og skrev at «hvis TIX vinner den internasjonale finalen skal jeg spise skinnjakka til Anders Grønneberg».

FRA SPØK TIL ALVOR?: Steinar Sagen gjør som Anders Grønneberg, og lover å spise anmelderens skinnjakke dersom Tix skulle stikke av med seieren i Eurovision. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FRA SPØK TIL ALVOR?: Steinar Sagen gjør som Anders Grønneberg, og lover å spise anmelderens skinnjakke dersom Tix skulle stikke av med seieren i Eurovision. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Tix er ikke verdt det

Grønneberg forteller at han allerede har ei jakke i tankene, men han tviler på at Sagen kommer til å holde sitt ord.

- «Rados Dedic»-jakka mi, en juvel av et skinnplagg. Den er mange ganger så gammel som kua den er lagd av, og tilsvarende seig. En rocka kunstnerjakke, sier journalisten.

Er du villig til å ofre skinnjakka din hvis Steinar holder ordet sitt?

- Selv ikke Steinar Sagen er mann nok til å fortære noe slikt. Det ville tatt livet av ham, og det kan jeg ikke la skje, sier Grønneberg.

VENNER IGJEN: Dagbladets musikkanmelder Anders Grønneberg og MGP-vinner Tix skværet opp backstage etter NRK-debatten tirsdag 23. februar. Foto: Ivan Larsson. Reporter: Øystein Sæthre Vis mer

Er det verdt å ofre ei skinnjakke for Tix?

- Nei, overhodet ikke.

Steinar Sagen svarer

Men kommer Sagen til å holde det han lover dersom Tix skulle gå helt til topps i finalen?

- Nei, jeg tipper at all den gamle moroa den skinnjakka inneholder, så er det potensielt dødelig. Jeg tenker på at han kanskje har sovet i den på utallige Roskildefestivaler, stressvetten som har satt seg i foret fra da han forsov seg til deadline og ikke rakk å levere anmeldelsen til det siste Tanita Tikaram-albumet, bakt potet-rester fra fyllekuler på nittitallet. Nei, jeg må nok droppe det, dessverre, sier Sagen til Dagbladet.

På spørsmål om han angrer på spøken som kan forårsake ham den samme ydmykelsen som rammet Grønneberg i februar, svarer han:

- Hvis Tix vinner, og Tix insisterer på at jeg må gjøre det, så kan jeg ta en bit. Jeg gjør alt Tix vil. Men da må Esben Holmboe Bang (kjøkkensjef på Maaemo, journ.anm.) tilberede den.

Foto: Twitter / skjermdump.
Foto: Twitter / skjermdump. Vis mer

- Jeg tenker frityrstekt i strimler, med pommes frites og remulade, sier han.

- Deler måltidet

Det er gode nyheter for Grønneberg, som nødig vil måtte ofre jakka, men journalisten ønsker gjerne å friste Sagen med et annet motbydelig måltid.

- Jeg vil invitere ham på treretters laget av trevlene fra festivalshortsen, den med gammel moro fra Quartfestivalens glansdager. Han vet godt hva jeg tenker på. Denne fristelsen vil han neppe klare å motstå, tror Grønneberg.

Han tror imidlertid ikke at vinnersjansene til Tix er spesielt gode på lørdag, og mener derfor at Sagen neppe står i fare for å tape veddemålet.

Han får støtte fra bookmakerne, da Tix spås som henholdsvis nummer 14 og 16 av Oddschecker og Eurovisionworld per fredag ettermiddag.

Sagen har imidlertid troa på Tix, og mener nordmannen kommer til å kuppe hele kvelden.

- Jeg tror han vinner. Og hvis han ikke vinner, så må han spise festivalshortsen til Anders Grønneberg. Den er ferdig marinert.

Men Dagbladet-journalisten er nok en gang tøff i kjeften, og kommer til slutt med en ny lovnad:

- Nei, han (Sagen, journ.anm.) taper nok ikke veddemålet. Og hvis han så gjør, så deler jeg måltidet med ham - til ditto godt drikke.

Hvem som kommer til å ende opp med å måtte spise hva, gjenstår å se. Eurovision-finalen går av stabelen klokka 21 lørdag kveld på NRK1.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer