KOMMENTARER

Kunnskapsdepartementet deles i to:

Splitt og fersk

Delingen av Kunnskapsdepartementet kan redusere nyslått statsråd Iselin Nybø (V) til en seremoniell snorklipper, skriver Ola Magnussen Rydje .

Tegning: Finn Graff.
Tegning: Finn Graff. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Torbjørn Røe Isaksen etterlater seg ikke bare ett par sko å fylle når han forlater kunnskapsdepartementet (KD) etter fire år som statsråd. Den avtroppede kunnskapsministeren, som nå skal fortsette statsministerskolen som næringsminister, får hele to arvtakere som avløsning. Departementet, som de siste åra har favnet om alt fra barnehage til høyere utdanning og forskning skal deles i to: Jan Tore Sanner (H) trer inn som kunnskaps- og integreringsminister, Iselin Nybø (V) som forsknings- og høyere utdanningsminister.

Skoene Røe Isaksen etterlater seg er i tillegg store. Under hans ledelse har departementet rykket opp til eliteserien. Ikke først og fremst på grunn av den politiske satsingen på området, som også har fått et løft, men fordi han er en av statsminister Erna Solbergs viktigste brikker. Med statsråder av Røe Isaksens kaliber følger det både oppmerksomhet og penger. Man kan si mye om Trine Skei Grandes valg av Kulturdepartementet som sitt nye habitat, men det er ingen tvil om at departementers status og oppmerksomhet øker når de innehas av prominente politikere. Av de to ferske statsrådene i Kunnskapsdepartementet er det bare Sanner som faller i den kategorien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer