Splitter «Glitterfitter»

Redaktørene er uten ambisjoner, mener bidragsyter i feministboka.

MYTER: «Glitterfitter» spiller på myter om feminister som sinna, stygge, lesbiske kvinner. Det er utdatert, mener en av bidragsyterne i boka, Charlotte Myrbråten (ikke på bildet). Foto: John T. Pedersen
MYTER: «Glitterfitter» spiller på myter om feminister som sinna, stygge, lesbiske kvinner. Det er utdatert, mener en av bidragsyterne i boka, Charlotte Myrbråten (ikke på bildet). Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dagens Dagbladet langer Charlotte Myrbråten, redaktør for tidsskriftet Fett og bidragsyter i feministboka «Glitterfitter», ut mot bokprosjektet hun selv har vært med på. Hun skriver blant annet at hun ikke kan stå inne for det.

- Det er vanskelig å gjøre det når redaktørenes ambisjoner er å slå inn åpne dører, sier Myrbråten til Dagbladet.

Hun mener forordet i «Glitterfitter» bærer preg av at redaktørene er takknemlige for det feminster har gjort, men at de ikke vil ha hele pakka.

- Det er basert på eldgamle myter om feminister som sinna, stygge og lesbiske kvinner. Det er utdatert, sier Myrbråten.

Myrbråtens bidrag i «Glitterfitter» handler nettopp om unge kvinners redsel for å vedkjenne seg feminismen.

- Den redselen synes jeg er trist, sier hun.

UkebladaktigMyrbråten er heller ikke fornøyd med måten boka er frontet på. Hun mener det er for mye fokus på det glamorøse, og viser til redaktørene Sigrid Bonde Tusvik og Gunnhild Magnussens uttalelse om at de har byttet ut Sloggi-truser med undertøy fra Victoria?s Secret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer