Splitter hodepine

BERGEN (Dagbladet): De har kranglet så busta føk, men nå er DumDum Boys i ferd med å dra i land sitt sjuende album. Mandag slippes pønklåta «Ikke faen», og forsmaken levner ingen tvil: DumDum Boys er tilbake på rocker'n.

Dagbladet møtte vokalist Prepple Houmb og gitarist/låtskriver Kjartan Kristiansen i studio mens de la siste hånd på den nye DumDum Boys-CDen, som slippes 16. mars.

- Vi har vært jævlig mye uenige denne gangen, forteller de.

Åpenbart fornøyde med sluttproduktet, og tydelig lettet over å være i havn.

- Hva har dere vært uenige om?

- Hva er det vi ikke har vært uenige om? svarer Kjartan og Prepple. Enige, for én gangs skyld.

Pepper fra Prepple

Etter det smått eksperimenterende, australskfødte albumet «SUS», har DumDum Boys forflyttet seg til Bergen og Sigma Studio. Der har de for alvor åpnet rockeslusene. Og da går det ikke stille for seg.

- DumDum Boys har aldri vært tilhengere av lette løsninger. Botsett fra Prepple, da. Han vil ha full pepper på hele skiten, sier Kjartan med et glis i retning av vokalist Prepple Houmb.

- Æ vil generelt ha mer støy, ja, bekrefter Prepple, og forteller at første gang han hørte «Ikke faen» ble den servert ham som en ballade. Det ble i drøyeste laget for vokalisten, som innrømmer at han for tida er «på den første Ramones-plata igjen».
- Jeg trodde ikke de var rett på en flekk, flirer Prepple, som etter hvert fikk fart på sakene.

- Men det er bare «Ikke faen» som er en reinspikka pønkelåt, forsikrer Kjartan Kristiansen.

«Brønnpisseren»

For denne gangen har alle i DumDum Boys stått på sitt. Prepple, ikke minst.

- Han kom inn i studio og sa «det herre e'itj en låt. Det her er en demo på en lyd », forteller Kjartan til stor latter fra Prepple.

Etter dette ble han bare kalt «B.P.» - brønnpissern.

- Han pisser i brønnen vår, erter Kjartan, og sier at når de krangler i studio, er det fordi de synes hverandre blir forutsigbare.

- Men jeg har hørt at når folk er forutsigbare i forhold til hverandre, er det fordi de kommuniserer. Det er et godt poeng, understreker han.

Etter en rask tjuvlytting i Sigma Studio, er det bare å fastslå at kommunikasjonen har ført fram.

De fem låtene Dagbladet fikk høre, indikerer at det er et svært variert og spennende album som kommer fra DumDum Boys denne gangen. Bassist Aslak Dørum har skrevet flere låter (inkludert singelen), og trommis Sola Jonsen har også bidratt mer enn vanlig.

Vil ikke være trendy

I tillegg er Helen Eriksen med på saksofon, Nils Petter Molvær på trompet, Ingvild Hammer på sang og sønnen til Prepple spiller congas.

Om gruppa brukte «SUS» til å eksperimentere, er de på vei tilbake til gamle synder denne gangen.

- Vi har ikke noe forhold til musikalske trender. Det er i det hele tatt veldig lite strategi i DumDum Boys. Når alt kommer til alt er det bare rytmeseksjonen som forandrer seg i popmusikken. Gitarer er gitarer, sier Kjartan Kristiansen.

BLODIG ALVOR: - Vi bare leker demokrati, spøker Prepple Houmb og Kjartan Kristiansen.