Du leser nå Dagbladet Pluss

Splitter pine, slik går refrenget her

To sære oppgaver om norsk rock.

NESTE SOMMER: deLillos anno 1993 og klare for det som ble storsuksessen «Neste sommer» med Lars Fredrik Beckstrøm (t.v.), Øystein Paasche, Lars Lundevall og Lars Lillo Stenberg. FOTO: TORE BERGSAKER
NESTE SOMMER: deLillos anno 1993 og klare for det som ble storsuksessen «Neste sommer» med Lars Fredrik Beckstrøm (t.v.), Øystein Paasche, Lars Lundevall og Lars Lillo Stenberg. FOTO: TORE BERGSAKERVis mer

Det å skrive innsiktsfullt og substansielt og drivende om musikk er et fag få av oss mestrer. Jeg har nedtegnet flust av bokstaver om rock siden 1977 der det meste har vært det reneste sprøyt, men du verden så moro det var også.

Og, jeg kan fortelle om minst ti andre innenfor norsk presse som har ment de satt på fasitsvarene innen rock og pop, men som stadig vekk surret seg bort i alfabetiske refrenger av klisjeer og arroganse.

Noen av dem holder på den dag i dag faktisk, i dur og litt moll. Landets for øyeblikket beste musikkskribent er forresten Audun Vinger som dessverre skriver i Dagens Næringsliv, men han bør hukes inn for framtidige biografier etter at høsten 2015 er over med et vell av bøker om norske band og artister der det skulle tatt seg ut om ikke noen hadde kastet seg over gærningene fra DumDum Boys (DDB) og snillingene deLillos.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.